Persbericht: Comfortwoning in IJsselmonde opent haar deuren

Geplaatst op 30-03-21
Aafje.nl nieuwsoverzicht  bannerformaat %283%29
Rotterdam – Ook IJsselmonde heeft nu een Comfortwoning waar bezoekers kunnen kennismaken met technologische eHealth-oplossingen die het mogelijk maken om langer zelfstandig thuis te wonen. Volgens verantwoordelijk wethouder Sven de Langen is de modelwoning hard nodig. “De samenleving verandert, we worden met zijn allen steeds ouder. Over vijftien jaar is één op de vijf Rotterdammers ouder dan 65, innovatie in de zorg is daarom van groot belang. Ouderen kunnen daardoor langer prettig en verantwoord thuis wonen, maar ze kunnen ook gezonder oud worden.”

Modelwoning laat Rotterdammers kennismaken met ‘eHealth’ 

Rotterdam: een stad waar je prettig oud kunt worden
De gemeente Rotterdam vindt dat haar bewoners oud moeten kunnen worden in de eigen wijk, dichtbij hun sociale contacten. De stad werkt daarom aan ‘seniorvriendelijke’ wijken, ouderenhubs: wijken waar ouderen prettig kunnen wonen, actief kunnen blijven meedoen en passende zorg en ondersteuning dichtbij kunnen krijgen als dat nodig is. Waar nodig en mogelijk worden woningen, woonzorgconcepten en andere voorzieningen, diensten of activiteiten aangepast of toegevoegd. Zo is en blijft Rotterdam een stad waar je prettig oud kunt worden. 

In IJsselmonde wonen bijna 6.000 75-plussers zelfstandig, bij uitstek een passende locatie voor een nieuwe Comfortwoning dus. Wethouder Sven de Langen: “Rotterdammers willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen als ze ouder worden. Daar kun je soms een beetje hulp bij gebruiken, met mooie, slimme snufjes die thuis wonen makkelijker maken. In de Comfortwoning in IJsselmonde kun je dat soort innovatieve producten nu uitproberen.” Deze Comfortwoning is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Woonbron, Bureau Zorginnovatie, Stichting Aafje en PIT 010.

Makkelijker en veilig thuis wonen
Oscar Papa, directeur-bestuurder van welzijnsaanbieder PIT 010, over de Comfortwoning: “Het is een huiselijk ingerichte modelwoning, waar bezoekers kennismaken met handige hulpmiddelen die thuis wonen makkelijker, comfortabeler en veiliger maken. De eigen thuisomgeving aanpassen met deze slimme eHealth-producten, is een mooie manier zijn om langer zelfstandig thuis te kunnen wonen. Voorbeelden hiervan zijn een slim bedlampje voor ’s nachts, een klok die helpt herinneren aan medicijninname of apparaten die beeldbellen met familieleden of de huisarts makkelijker maken.”

Bekijken én thuis testen
Naast het bekijken van de producten, kunnen bezoekers de snufjes ook zelf testen. Peter Ploegsma, bestuurder van Aafje: “In de Comfortwoning leiden vrijwillige ambassadeurs – studenten van het Albeda College en buurtbewoners uit de wijk – bezoekers rond. Ze weten alles over deze producten en verzorgen trainingen om het gebruik er van uit te leggen. Het is ook mogelijk om producten te lenen, om thuis uit te proberen. Zo kunnen geïnteresseerden rustig bekijken hoe het product werkt, hoe en waar het verkrijgbaar is en wat de kosten zijn. De uitleenservice start half april 2021.”

Comfortwoning IJsselmonde
Je vindt de Comfortwoning op Grote Hagen 19, vlakbij Winkelcentrum Keizerswaard. Belangstellenden kunnen een afspraak maken voor een bezoek aan de Comfortwoning via Ans Rijshouwer (PIT 010) via a.rijshouwer@pit010.nl of 06 – 50 23 32 48.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten