Persbericht: Aafje, Laurens en Lelie zorggroep slaan handen ineen voor ongeplande acute zorg

Geplaatst op 29-01-20
Spoedzorg rotterdam website
Met één regionaal team verlenen de zorgaanbieders ongeplande acute verpleegkundige zorg, onder de naam Spoedzorg Rotterdam.

Zorgaanbieders slaan handen ineen voor ongeplande acute zorg

Binnen Rotterdam werken de grote zorgorganisaties Aafje, Laurens en Lelie zorggroep sinds kort samen om ongeplande acute verpleegkundige zorg aan te bieden aan de klanten die bij hen in zorg zijn. Er komt één regionaal team dat op afroep snel de noodzakelijke zorg verleent. Dit doet het team onder de naam Spoedzorg Rotterdam. Daarmee is Rotterdam de eerste gemeente in Nederland waar zo’n samenwerking tot stand is gekomen.

Voor thuiswonenden, verpleeghuizen en huisartsenposten
Het regionale team is ’s avonds, ’s nachts en in het weekend inzetbaar voor acute, ongeplande zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag. Het is bereikbaar voor thuiswonende klanten die in zorg zijn of een abonnement hebben op persoonsalarmering. Ook voor acute zorg aan bewoners van verpleeghuizen in Rotterdam e.o. staat het team van Spoedzorg Rotterdam paraat.

Efficiënte waarborg kwaliteit
De bestuurders van de drie organisaties zijn enthousiast. Namens hen zegt Marieke Verhart van Spoedzorg Rotterdam: “Door deze samenwerking kan de zorg efficiënter worden georganiseerd. Met elkaar hebben we een goede spreiding over het werkgebied. Wij streven ernaar om binnen 30 minuten bij de mensen thuis te zijn. Natuurlijk blijft de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd. Voor de klanten zelf verandert er niets. Wanneer iemand ons in de avond, ’s nachts of in het weekend nodig heeft of alarm maakt, komt er snel verpleegkundige hulp ter plaatse”, aldus Verhart. “Daarnaast biedt deze nieuwe dienst voor medewerkers mogelijkheden om door te groeien in deze gespecialiseerde verpleegkundige rol”.


Aansluiting zorgaanbieders mogelijk
Om zoveel mogelijk andere mensen in geval van nood snel te kunnen helpen staan de drie initiatiefnemers open voor uitbreiding met meer deelnemende zorgaanbieders uit de regio. Verhart: “Natuurlijk willen wij zoveel mogelijk Rotterdammers en klanten uit de omliggende gemeenten hulp bieden. Daarom zijn andere zorgaanbieders welkom om aan te sluiten.” 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten