Ouderenzorg krijgt vernieuwende impuls

Geplaatst op 02-10-19
Logo aafje cooperatie
De vraag naar ouderenzorg blijft stijgen en de inzet van de politiek is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Aafje geeft met deze blik op de toekomst een nieuwe impuls aan de ouderenzorg.

In 2030 telt Nederland naar verwachting ruim 2 miljoen 75-plussers, 720.000 meer dan nu. De inzet van de politiek is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Dat vraagt een nieuwe kijk op zorg. Op het organiseren ervan, op het aanbod van zorg en op de arbeidsmarkt. Met deze blik op de toekomst geeft zorgorganisatie Aafje een extra impuls aan de zorg in de regio Rijnmond en Drechtsteden. Het uitgangspunt hierbij is keuzevrijheid, kleinschalig wonen, betaalbaarheid, gezelligheid en een eind maken aan een steeds toenemende eenzaamheid.

 

Aafje Coöperatie

Vanuit de landelijke coöperatieve vereniging P.BELL & Friends start Aafje een regionaal franchise concept, Aafje Coöperatie, dat ervaren zorgprofessionals helpt om hun eigen zorgonderneming te starten. Vanuit hun kleine onderneming kunnen zij mensen met een kleine beurs een op maat gemaakt passend zorg- en ondersteuningsaanbod bieden. Waarbij de mensen zelf huren, al dan niet met huurtoeslag en de zorg gefinancierd wordt uit hun persoonsgebonden budget (PGB).  

Mede oprichter van de franchiseonderneming is Hans van Putten, die jarenlange ervaring heeft met het opzetten van succesvolle, innovatieve zorgformules, zoals de Thomashuizen, Herbergier en de Zorgbutler. Aafje Coöperatie start per 1 november 2019 onder leiding van de heer Leo Pronk, een ervaren zorgondernemer. Pronk richt zich in eerste instantie op het werven van zorgondernemers om samen twee nieuwe zorgformules op te starten.

 

Twee zorgformules

De eerste vernieuwende zorgformule vanuit Aafje Coöperatie is gebaseerd op het concept van kleinschalig wonen met persoonlijke aandacht, lekker eten, goede zorg en vooral veel gezelligheid voor maximaal 16 mensen met dementie; Zorgvilla tante Toos.

De tweede formule, de Dienstbode is het antwoord voor mensen met een lichte zorgvraag, die vanuit de vertrouwde thuisomgeving graag zelf de regie houden over hun zorg en de gezelligheid dicht bij huis zoeken. Met 40 anderen maken zij dag (en nacht) gebruik van de diensten en zorg van hun eigen Dienstbode. Deze formule is een direct antwoord op het verdwijnen van de verzorgingshuizen in de afgelopen jaren.

 

Keuzevrijheid

Het aanbod van Aafje Coöperatie sluit naadloos aan op het zorgaanbod van bestaande zorgorganisaties. Ook vergroot Aafje Coöperatie de keuzevrijheid van de zorgvrager als het gaat om welke vorm van zorg deze wil krijgen. Maar zeker ook van de zorgprofessional als het gaat om de manier waarop deze zorg wil verlenen; vanuit ondernemerschap en vrijheid in het franchisemodel of vanuit geborgenheid en zekerheid bij Stichting Aafje.

 

Meer weten?

Bel of mail Leo Pronk.

Bellen: 06-83 24 08 63.

E-mailen: leo.pronk@aafjecooperatie.nl 

www.aafjecooperatie.nl

 

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten