Onthulling Smeetsland Tulp

Geplaatst op 12-06-17
Tulp smeetsland 1
Stichting een Bos Tulpen streeft er al jaren naar om verschillende doelgroepen met elkaar, met techniek én met kunst en cultuur in contact te brengen door het maken van stalen kunsttulpen. De stichting wist op deze manier al verschillende tulpen te realiseren. Ook bij Aafje Smeetsland staat sinds kort een tulp. 22 juni wordt deze onthuld.

De ontwerpen voor de Smeetsland tulp zijn gemaakt door bewoners, vrijwilligers en personeel van het verpleeg-en verzorgingshuis. Het staal is gesneden bij FerroFix, een bedrijf dat werkt met sociaal staal. De losse onderdelen zijn bij Albeda Metaal op de Heijplaat door de studenten in elkaar gelast en de betonnen voet is een opdracht geweest voor Albeda Bouw. De tulp is ter plekke beschilderd met kinderen van CBS Beatrixschool uit IJselmonde.

De onthulling
De onthulling van deze bijzondere tulp vindt plaats op donderdag 22 juni om 10.30 bij Aafje Smeetsland aan de Pietersdijk 60 in Rotterdam IJsselmonde. Iederen is van harte welkom om de onthulling bij te wonen.

Een lint van tulpen
Inmiddels is er een lint van ongeveer 30 tulpen ontstaan van de VTV Hordijkerveld tot aan Woonzorgcentrum Waelestein in Charlois, allemaal gemaakt op deze bijzondere manier.

Laatste tulp
De Smeetsland tulp is de laatste tulp van het lint. Bij de onthulling zal ook stilgestaan worden bij het plotseling overlijden van Ger Bout eerder dit jaar. Hij was samen met Mart Bechtold de initiatiefnemer van Stichting Een Bos Tulpen.

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten