Aafje organiseert online kunstworkshops voor ouderen

Deel dit bericht:

Steeds vaker worden er digitale activiteiten georganiseerd voor ouderen. Zo organiseerde Aafje in samenwerking met de Rotterdamse SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) en een aantal andere zorg- en welzijnsinstellingen als onderdeel van een langdurige pilot een eerste online kunstworkshop 'Iedereen is een kunstenaar'.

Iedereen is een kunstenaar

Aan de workshop namen zestig senioren deel. Docent en kunstenaar Mart Bechtold was samen met negen ouderen fysiek aanwezig in een lokaal in Aafje Hoppesteyn. De andere deelnemers waren thuis aan het tekenen en konden via de livestream deelnemen aan de workshop. Cecil Fuijkschot is welzijnsregisseur bij Aafje en was aanwezig bij de workshop. De bewoners die deelnamen aan de workshop vonden het erg geslaagd. Het was soms nog wel een beetje zoeken naar de juiste balans omdat er ook veel deelnemers online aanwezig waren, maar op de eerste les werd positief gereageerd. Bij ‘Iedereen is een kunstenaar’ staat naast het creatief bezig zijn vooral ontmoeten centraal.

Tijdens de workshop is er wel begeleiding van vrijwilligers en zorgmederwerkers. Dit keer was Vere Vos (welzijnsmedewerker bij Aafje) aanwezig om te deelnemers te begeleiden. De medewerkers en vrijwilligers die de workshops begeleiden volgen een training waarin ze leren hoe ze de groep kunnen begeleiden tijdens de kunstlessen.

Volgende workshop

De eerstvolgende workshop is na de zomer. Heeft u interesse in de workshop? Of werkt u bij een zorg- of welzijnsinstelling en heeft u interesse? Neem dan contact op met Cecil Fuijkschot van Aafje door te mailen naar: .