Hoppesteyn

Locaties

'Het is hier altijd gezellig en er is altijd iets te doen'

Welkom bij Hoppesteyn! Een gezellig verzorgings- en verpleeghuis in het levendige Rotterdam Kralingen-Crooswijk. Hier wonen ouderen met verschillende achtergronden samen. De meeste bewoners wonen zelfstandig met zorg maar er wonen ook ouderen met dementie.

In Hoppesteyn is altijd wel iets te beleven. Brasserie ‘De Boezem’ zorgt voor een gezellige en levendige sfeer. Ook buurtbewoners weten de weg naar deze locatie te vinden.

Aafje Hoppesteyn
Boezemsingel 100
3034 CA Rotterdam
Telefoon: 088 823 1015
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description
image description

Over Aafje Hoppesteyn

(Zelfstandig) wonen

In Hoppesteyn wonen de meeste bewoners zelfstandig in een fijn tweekamerappartement, ook geschikt voor echtparen. Zij ontvangen zorg die zoveel mogelijk is afgestemd op hun wensen. Er wonen mensen met lichamelijke klachten en mensen met dementie. In Hoppesteyn wordt zoveel mogelijk geleefd zoals thuis. Deze locatie biedt ouderenzorg in Rotterdam en heeft vele faciliteiten zoals een pedicure, kapper en computers. Op de begane grond vindt u de gezellige brasserie met een heerlijk terras aan het water. In de winkel kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment.

Wilt u graag een eigen appartement huren met zorg en diensten van Aafje? Dat kan bij Hoppesteyn. Hiervoor heeft u een Wet Langdurige Zorg indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (ciz). Voor verpleegd wonen in Hoppesteyn, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 0, 4 of 5. Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

 

image description

Respijtzorg

Aafje Hoppesteyn heeft een aantal logeerkamers waar u tijdelijk kunt verblijven als uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen. Dit heet respijtzorg. Onze medewerkers nemen dan tijdelijk de zorg van uw mantelzorger over.

image description

Overbruggingszorg

Het kan voorkomen dat u op de wachtlijst staat voor één van onze huizen of voor een locatie van een andere organisatie. Dan kunt u bij Aafje Hoppesteyn terecht voor overbruggingszorg. Overbruggingszorg is bedoeld voor mensen met ernstige lichamelijke klachten en/of (beginnende) dementie.

Omgeving en bereikbaarheid

Hoppesteyn ligt op de grens tussen Kralingen en Crooswijk. Op het terras welke aan het water grenst, kunt u heerlijk genieten van een boek of samen zitten met uw naasten. In de directe omgeving zijn verschillende winkels te vinden. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tram (lijn 7) stopt voor de deur. Zo bent u snel in het centrum van Rotterdam. Ook halte Oostplein van de metro is op loopafstand (1 km). Er is betaalde parkeergelegenheid voor de deur.

image description

Samen zorgen

Onze medewerkers doen er alles aan om zo goed mogelijk voor u te zorgen. Maar door het tekort aan medewerkers in de ouderenzorg hebben wij familie en naasten hard nodig. Daarom kijken wij nadat u gewend bent aan uw nieuwe woonsituatie, met u en uw naasten hoe wij samen voor u kunnen zorgen. Dat is ook prettig voor u, want uw naaste kent u immers het beste. Die hulp kan bijvoorbeeld bestaan uit het meegaan naar een ziekenhuisbezoek, het netjes houden van uw kledingkast of koffie schenken op de huiskamer.

image description

Welzijn en activiteiten

Het welzijnsteam organiseert leuke en gezellige activiteiten zoveel als mogelijk op wensen en behoeften van onze bewoners binnen Hoppesteyn. Naast onze bewoners zijn ook de buurtbewoners van harte welkom om hieraan deel te nemen.

Actuele wachttijden

Overzicht

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoppesteyn? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Hoppesteyn scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen