Hoppesteyn

Locaties

'Het is hier altijd gezellig en er is altijd iets te doen'

Welkom bij Hoppesteyn! Een gezellig verzorgings- en verpleeghuis in het levendige Rotterdam Kralingen-Crooswijk. Hier wonen ouderen met verschillende achtergronden samen. De meeste bewoners wonen zelfstandig met zorg maar er wonen ook ouderen met dementie.

In Hoppesteyn is altijd wel iets te beleven. Brasserie ‘De Boezem’ zorgt voor een gezellige en levendige sfeer. Ook buurtbewoners weten de weg naar deze locatie te vinden.

Aafje Hoppesteyn
Boezemsingel 100
3034 CA Rotterdam
Telefoon: 088 823 1015

(Zelfstandig) wonen

In Hoppesteyn wonen de meeste bewoners zelfstandig in een fijn tweekamerappartement, welke ook geschikt is voor echtparen. Zij ontvangen zorg die zoveel als mogelijk is afgestemd op hun wensen. Er wonen mensen met lichamelijke beperkingen en mensen met een vorm van dementie. In Hoppesteyn wordt zoveel mogelijk geleefd zoals thuis. Deze locatie biedt ouderenzorg in Rotterdam en heeft vele faciliteiten zoals een pedicure en kapper. Op de begane grond vindt u de gezellige brasserie met een heerlijk terras aan het water. Daarnaast is er de winkel te vinden waar u terecht kunt voor een uitgebreid assortiment. Daarnaast staan er computers welke u kunt gebruiken.

Wilt u graag een eigen appartement huren met zorg en diensten van Aafje? Dat kan bij Hoppesteyn. Hiervoor heeft u een Wet Langdurige Zorg indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (ciz). Voor verpleegd wonen in Hoppesteyn, heeft u één van de volgende indicaties nodig: een ZZP 4 of 5. Onze Klantadviseurs helpen u vrijblijvend bij het aanvragen van een indicatie. Neem contact op met onze Klantadviseurs door te bellen naar 088 8 233 233 of mail naar .

Activiteiten

Het welzijnsteam organiseert leuke en gezellige activiteiten zoveel als mogelijk op wensen en behoeften van onze bewoners binnen Hoppesteyn. Naast onze bewoners zijn ook de buurtbewoners van harte welkom om hieraan deel te nemen.

image description

Respijtzorg

Aafje Hoppesteyn heeft een aantal logeerkamers waar u tijdelijk kunt verblijven als uw mantelzorger even niet voor u kan zorgen. Dit heet respijtzorg. Onze medewerkers nemen dan tijdelijk de zorg van uw mantelzorger over. U heeft hiervoor wel een indicatie nodig, vv4 of ELV-laag complex.

image description

Overbruggingszorg

Het kan voorkomen dat u op de wachtlijst staat voor één van onze huizen of voor een locatie van een andere organisatie. Mogelijk kunt u dan bij Aafje Hoppesteyn terecht voor overbruggingszorg. Overbruggingszorg is bedoeld voor mensen met ernstige lichamelijke klachten en/of (beginnende) dementie. Ook voor overbruggingszorg is minimaal een WLZ indicatie 4 nodig.

Omgeving en bereikbaarheid

Hoppesteyn ligt op de grens tussen Kralingen en Crooswijk. Op het terras welke aan het water grenst, kunt u heerlijk genieten van een boek of samen zitten met uw naasten of andere bewoners. In de directe omgeving zijn verschillende winkels te vinden. Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De tram (lijn 7) stopt voor de deur. Zo bent u snel in het centrum van Rotterdam. Ook halte Oostplein van de metro is op loopafstand (1 km). Er is betaalde parkeergelegenheid voor de deur.

Praktische informatie

Wegwijzer
Wij doen er alles aan om uw verblijf zo prettig mogelijk te maken. In deze wegwijzer vindt u informatie over de zorg, faciliteiten en de huisregels. Bij de receptie is altijd een actuele versie beschikbaar.

Rookbeleid
Het is niet toegestaan om te roken in de huizen van Aafje. Er mag niet gerookt worden voor de hoofdingang. Buiten op het terrein zijn aangewezen plekken waar gerookt mag worden.

image description

Samen zorgen

De ouderenzorg in Nederland verandert. Steeds meer ouderen hebben ingewikkelder zorg nodig. Daarnaast is er een tekort aan medewerkers in de zorg en landelijk minder geld beschikbaar. Als mantelzorger, familie of vriend, kent u uw naaste het beste. Daarom vragen wij u als mantelzorger om samen met onze medewerkers en vrijwilligers deze uitdaging aan te gaan. Wij gaan graag met u in gesprek hierover.

image description

Dagbesteding

Aafje biedt op verschillende locaties dagbesteding aan. Ook bij Aafje Hoppesteyn. Deze dagbesteding is voor mensen met lichamelijke klachten. Klik op de titel 'dagbesteding' voor meer informatie of andere dagbestedingen bij u in de buurt.

Actuele wachttijden

Overzicht

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over Hoppesteyn? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact op met onze Klantadviseurs:

"*" indicates required fields

Aafje Hoppesteyn scoort op ZorgkaartNederland een

Op ZorgkaartNederland kunt u een onafhankelijk overzicht vinden van het zorgaanbod in Nederland. Ook Aafje wordt hier gewaardeerd.

Bekijk alle waarderingen