Online Alzheimer Café Barendrecht over ''rouw en verlies bij dementie''

Geplaatst op 09-12-21
Screenshot 2021 05 20 10.18.24
In de maand november was er weer een Alzheimer Café, de laatste van 2021. Het Alzheimer café Barendrecht is opgenomen in Bibliotheek AanZet, waar normaal de bijeenkomsten plaatsvinden en is een initiatief van KijkopWelzijn Barendrecht, Bibliotheek aanZet, Laurens en Aafje. Dit keer werd er aan de hand van de korte film ''Mevrouw van Dalen wacht'' met twee psychologen gesproken over het onderwerp ''rouw en verlies bij dementie''.

De film 'Mevrouw van Dalen wacht' toont het dilemma wat de jonge onbevangen Naomi ervaart als zij een taakstraf uitvoert in een verpleeghuis voor mensen met dementie. Zonder zich actief te mengen in de strijd tussen de dochters van mevrouw van Dalen, vindt Naomi een manier om zich met mevrouw van Dalen te verbinden. Zowel Naomi als mevrouw van Dalen worstelen op hun eigen manier met het verleden; de één bewust, de ander in de duistere wereld van dementie. Naomi neemt de kijker mee langs persoonlijke drama's van bewoners, de discutabele discussie over een zelfgekozen levenseinde bij dementie en de betekenis van geloof en keuzevrijheid waarbij de twee dochters beiden strijden vanuit hun eigen geloofsovertuiging. Waar voor de ene collega 'Het is wat het is' een prima overlevingsstrategie lijkt, zoekt Naomi haar eigen weg en norm.

Aan de hand van deze korte film bespreken twee psychologen de onderwerpen ''rouw en verlies''. Bekijk hier de nabespreking.

Agenda Alzheimer Café
De eerstvolgende datum van het café is inmiddels bekend:

Datum: 
19 januari 2022.

Onderwerp:
Onbegrepen gedrag

Locatie:
Bibliotheek T Plein, Middeldijkerplein 248, 2993 DL Barendrecht.

Let op: houd de website van de Schakel in de gaten voor het tijdstip en om te weten of  het Alzheimer Café op locatie of online plaats zal vinden.

Vragen en reacties
Voor vragen of reacties naar aanleiding van het interview kunt u contact opnemen met Marlies Burger via m.burger@kijkopwelzijn.nl of 06-17123209. 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten