Nieuwe bedoeling Aafje is ode aan ouderen en zorg

Geplaatst op 03-12-19
Aafje film premiere   'ruimte voor jou'    'mijn verhaal gaat verder' aafje nieuwsdetail portielje
Bij Aafje draait alles om mensen; mensen die bij Aafje wonen, mensen die zorg van Aafje krijgen, mensen die bij Aafje werken, mensen die hun tijd vrijwillig geven en mensen die hun naasten aan Aafje toevertrouwen. Deze mensen en hun verhalen vormen de basis voor de nieuwe bedoeling van Aafje: mijn verhaal gaat verder.

Ruimte voor jou
Na een intensief proces, van mooie gesprekken en goede discussies met medewerkers, klanten, mantelzorgers, vrijwilligers en stakeholders, is de nieuwe bedoeling van Aafje ontstaan; mijn verhaal gaat verder. De basis hiervoor ligt in het creëren van ruimte voor de dingen die ertoe doen. Maar hoe doe je dat? “Door de zorg duidelijk te organiseren en voorspelbaar te zijn in wat, wanneer, door wie wordt gedaan. Zodat medewerkers, klanten en mantelzorgers weten wat zij van ons kunnen verwachten. Door ruimte te geven, ontstaat zicht op de persoon en wat er voor hem en haar toe doet.” licht Guy Buck, voorzitter Raad van Bestuur van Aafje, toe. 

Mijn verhaal gaat verder
Met mijn verhaal gaat verder als nieuwe grondhouding en belofte naar anderen toe laat Aafje zien dat ze ieders verhaal wil horen. “De verhalen van onze klanten stoppen niet, wanneer Aafje in hun leven komt. Sterker nog, die verhalen zijn één van de belangrijkste ingrediënten voor goede zorg. Daar moeten wij aandacht voor hebben, naar luisteren. Op doorvragen. Want als wij het levensverhaal kennen, weten hoe iemands leven eruit zag en waar zijn of haar hart sneller van gaat kloppen, dan kunnen wij daar op in spelen. Hun verhaal is ons verhaal. Zo geven wij werkelijk invulling aan persoonsgerichte zorg.” aldus Buck.

Ode aan het leven
Dit is terug te zien in de film, die 3 december in theater Zuidplein in Rotterdam in première is gegaan. Aan de film, die een kleine drie minuten duurt, hebben ruim 70 klanten, buurtbewoners, vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers meegewerkt. Peter Ploegsma, lid Raad van Bestuur:  “We zijn trots, dat onze klanten hun persoonlijke levensverhalen met ons willen delen. Open, met alle mooie, verdrietige en leerzame ervaringen, die maken wie zij vroeger waren, maar bovenal nu zijn. Het is een eer, dat wij deze verhalen als Aafje mogen doorvertellen.” De film is een eerbetoon aan de zorg voor ouderen in Nederland; aan hen die zorgen én aan hen die zorg krijgen. 

Nieuwe stijl
De nieuwe bedoeling is ook te zien in de manier waarop Aafje zich vanaf nu presenteert. Met een vernieuwd logo; open, zonder kaders, in verbinding met de buitenwereld. In de herkenbare frisse kleuren gecombineerd met foto’s in kleur en zwartwit als verbinding naar toen en nu.

Met een nieuwe stijl, waarin ruimte voor ieders eigen verhaal centraal staat. De film ‘Mijn verhaal gaat verder’ is te zien op het Aafje kanaal op YouTube. Het gedicht in de film is geschreven en ingesproken door de jonge Rotterdamse dichter M. Bij de tekst is gezocht naar echte verhalen van bewoners, klanten en medewerkers. Op deze website kunt u meer lezen en beluisteren over 'Mijn verhaal gaat verder'.


Download hier het persbericht 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten