Nieuw verpleeghuis Aafje Varenoord geopend

Geplaatst op 03-07-19
Varenoord opening
Dinsdag 2 juli is het nieuwe verpleeghuis Aafje Varenoord in Ommoord officieel geopend. De locatie biedt professionele zorg en wooncomfort passend bij de behoefte van mensen met dementie. Aafje Varenoord maakt onderdeel uit van wooncomplex Te Hoogerbrugge van SOR. Samen vormen ze een levensloop-bestendige woonomgeving.

Toegevoegde waarde

Aafje en SOR hebben de afgelopen jaren samen gewerkt aan de realisatie van het verpleeghuis binnen wooncomplex Te Hoogerbrugge. Ook de bewonerscommissie van Te Hoogerbrugge was nauw bij het proces betrokken. Waar aanvankelijk de bewoners van Te Hoogerbrugge kritisch waren op de komst van een verpleeghuis voor mensen met dementie. Is er nu een veel positievere stemming. De toegevoegde waarde van het verpleeghuis werd al duidelijk, toen zo’n 50% van de nieuwe bewoners een binding bleken te hebben met Te Hoogerbrugge. Om de nieuwe buren te verwelkomen hebben de Schilder- en Keramiekclub welkomstgeschenken gemaakt. Deze zijn bij de opening in ontvangst genomen door de Cliëntenraad van Aafje.

Afstemmen op wensen
Alle bewoners hebben in Varenoord een eigen studio met badkamer. Ze wonen in kleine woongroepen, rondom een huiskamer met eigen balkon. Elke huiskamer heeft een keuken, waar bewoners en mantelzorgers samen met de medewerkers kunnen koken. In de ontmoetingsruimte op de begane grond kunnen activiteiten plaatsvinden. De openslaande deuren geven toegang tot het terras. Ook is er een oefenruimte op de begane grond. Hier kunnen bewoners onder begeleiding van een behandelaar oefeningen doen.

Fijn wonen én werken
Lid van de Raad van Bestuur van Aafje, Peter Ploegsma, is trots op Varenoord: “Het is een prachtig verpleeghuis geworden waar onze bewoners fijn kunnen wonen. Daarnaast is Varenoord een leerhuis. Leerlingen in de zorg worden hier door professionals begeleid en opgeleid tot gediplomeerde zorgmedewerkers. Wonen, zorgen en leren gaan in dit huis hand in hand”.

Langer thuis

Varenoord en wooncomplex Te Hoogerbrugge vormen samen een ideale levensloopbestendige woonomgeving. Landelijk beleid is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met het ontwikkelen van een verpleeghuis binnen een seniorencomplex maken Aafje en SOR het mogelijk in de vertrouwde omgeving te blijven wonen, als het thuis echt niet meer gaat.

Neem gerust een kijkje in Varenoord, via deze virtuele tour.

Op de foto vlnr: Marlène Balvert (manager zorg en behandeling), Vincent Leonard (teammanager/projectleider), Brenda Offermans (projectleider) en Laura Kleinveld (manager diensten en welzijn).

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten