Mevrouw Van Hilten (94) sprak met premier Rutte over de coronacrisis

Geplaatst op 29-09-20
Banner rutte
Het coronavirus raakt ons allemaal en oudere mensen extra hard. Op dinsdag 22 september bezochten mevrouw Van Hilten en haar dochter Marijke minister-president Rutte. Samen met een aantal andere vertegenwoordigers spraken de dames over de impact van het virus op hun leven en wat er in het vervolg écht anders moet. 

‘Dat ik dit nog mee mocht maken!’

Weinig mensen kunnen zeggen dat ze een persoonlijk gesprek hadden met de ‘grootste baas’ van Nederland. Ook mevrouw Van Hilten had nooit verwacht een uitnodiging te krijgen. En tóch gebeurde dit. Marijke: “Mijn moeder woont nu zo’n acht jaar in Aafje Burghsluissingel. Ik ben erg betrokken bij de locatie en Aafje als organisatie. Op een zonnige zaterdagmiddag belde Guy Buck mij. Hij is directeur van Aafje en vroeg of mijn moeder en ik in gesprek wilden met Mark Rutte. Ik was aangenaam verrast! Net als mijn moeder. We voelden ons zeer vereerd.”

Dialoog
Op dinsdag 22 september was het zover. Mevrouw Van Hilten vertrok met haar dochter naar het Catshuis in Den Haag. “Alles was tot in de puntjes geregeld. Er waren acht ouderen en twee begeleiders uitgenodigd die allemaal een andere doelgroep vertegenwoordigden. Mijn moeder en ik vertegenwoordigden mensen die wonen in een verpleeghuis. Mark Rutte en Henk Reinen van VWS stelden vragen over hoe wij de crisis beleefden. Wat goed ging en wat beter kan en moet. Ze waren oprecht geïnteresseerd in onze mening. Er werd druk meegeschreven.”

Bezoekverbod
Mevrouw Van Hilten en ook haar dochter namen tijdens het gesprek geen blad voor de mond. “De coronacrisis was verschrikkelijk. Het virus verwoest levens. Ook voor de zorg was het pittig. Er was een extreem hoge werkdruk en in het begin mochten medewerkers niet met beschermingsmateriaal werken van het RIVM. Maar het allerergste was het bezoekverbod. Ik bezoek mijn moeder bijna dagelijks. Ineens kon dat niet meer. Hartverscheurend.” De dames benadrukten tijdens het gesprek ook de dingen die goed gingen. “Wat mijn moeder en ik nooit zullen vergeten, is de tomeloze inzet van het personeel bij Aafje. Ze werkten zó hard!”

Rijke ervaring
Mevrouw Van Hilten en haar dochter kijken terug op een indrukwekkende middag. Het was een hele gebeurtenis en ze genoten met volle teugen van deze bijzondere bijeenkomst. “Mijn moeder zei na afloop: ‘Dat ik dít nog mocht meemaken!’ Ze had een brede glimlach op haar gezicht en voelde zich een beroemdheid. Zo leuk!” Maar het gesprek was niet alleen leuk, ook heel belangrijk. Premier Rutte bespreekt de input met de raad. “Zo dient onze mening hopelijk als leidraad bij het vernieuwen van het beleid. Ik ben dankbaar dat ik daaraan mocht bijdragen, want over één ding zijn we het allemaal eens: dit nooit meer.” 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten