Met zijn allen 'Eén tegen eenzaamheid'

Geplaatst op 21-12-18
Kopie van riet en mevrouw van valderen
Dit jaar is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een initiatief gestart tegen de eenzaamheid onder ouderen. Ook Aafje neemt met haar activiteiten deel aan dit programma, zodat de eenzaamheid onder ouderen wordt doorbroken.

Zo richting de feestdagen blikken wij terug op het ‘Eén tegen eenzaamheid’ programma, een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel is om de eenzaamheid onder ouderen te doorbreken. Tot nu toe zijn 63 van de 380 gemeenten aan de slag gegaan met een lokale aanpak, maar dit moeten er natuurlijk meer worden.

Ook Aafje doet mee aan het initiatief van het Ministerie van VWS. Rondom de feestdagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor én met onze ouderen. Dit doen wij met behulp van onze collega’s, vrijwilligers en onze buurtbewoners. Denk dan bijvoorbeeld aan gezellige en smakelijke kerstdiners, versieren van de huizen en gezellige ontmoetingen. Niet alleen tijdens de feestdagen hebben we aandacht voor eenzaamheid. Oók gedurende het jaar is er behoefte aan verbinding en samenzijn. Daarom is Aafje gestart met buurtcirkels.

In een buurtcirkel ontmoeten bewoners van Aafje buurtbewoners en bijvoorbeeld lotgenoten. Het is een plek voor mooie ontmoetingen vol warmte en aandacht voor elkaar. Er wordt naar elkaar geluisterd en de deelnemers helpen elkaar op iedere mogelijke manier. Zo is onze oudste deelneemster 96 jaar. Zij is slecht ter been en kwam mede daardoor de deur niet meer uit. De buurtcirkel is voor haar een fijne mogelijkheid om weer onder de mensen te komen. Als zij wil langskomen wordt er vanuit de groep een rolstoel geregeld en wordt zij opgehaald en weer thuisgebracht. Een mooi voorbeeld over aandacht voor elkaar. Ook in 2019 blijft Aafje zich inzetten tegen eenzaamheid!

Lees hier het eerste voortgangsrapportage programma 'Eén tegen eenzaamheid' van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: https://bit.ly/eentegeneenzaamheid_VWS

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten