Meldpunt Sociaal Isolement

Geplaatst op 11-05-16
Isolement
In de wijk Crooswijk is de gemeente Rotterdam begin 2016 een pilot gestart om sociaal isolement bij Rotterdammers eerder te ontdekken. De gemeente ontwikkelt hiervoor samen met stedelijke- en wijkpartners het signaleringsnetwerk Meld Isolement.

Doel                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Door vroegtijdig te signaleren wil het Meldpunt voorkomen dat mensen die sociaal geïsoleerd leven, in ernstige problemen raken zonder dat iemand dat in de gaten heeft. De stedelijke- en wijkpartners
registreren de signalen die zijn ontvangen in dit meldpunt.

Partners                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          De wijkpartners zijn onder andere de Vrijwilligerswinkel, De Bron, Aafje, Lelie Zorggroep, Dock, Opzoomer Mee, MediQ Apotheek en het Wijkpastoraat. De stedelijke partners zijn onder andere Evides, Rabobank, Havensteder, Woonstad en het Havenziekenhuis.

In het nieuws                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Donderdag 12 mei worden er door NOS en RTV Rijnmond opnamen gemaakt bij een aantal partners over de pilot Meldisolement. Tot slot wordt de wethouder bevraagd. 's Avonds om 17.00, 18.00 en 20.00 uur wordt er tijdens het Nieuws aandacht aan de pilot Meldisolement.nl gegeven.

Presentatie Meldpunt door wethouder Hugo de Jonge                                                                                                                                                                                                                                                 Op 13 mei presenteert wethouder Hugo de Jonge (Jeugd, Onderwijs en Zorg) het Meldpunt Isolement waarbij hij vertelt over het belang van dit meldpunt en de aanpak hiervan tijdens de pilot in Crooswijk. Daarnaast wordt de samenwerking van de gemeente met de stedelijke- en wijkpartners bekrachtigd met de ondertekening van een convenant.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big