Live Cooking bij Aafje locatie Schiehoven

Geplaatst op 05-06-17
Live cooking
In mei heeft een zogeheten live cooking sessie plaatsgevonden in één van de huiskamers in Schiehoven. Aanleiding voor deze sessie was een onderzoek vanuit de opleiding Voeding en Diëtiek van de Haagse Hogeschool over keuzes met betrekking tot het eten. Daaruit bleek onder andere dat bewoners graag willen kiezen wat ze eten. In Schiehoven wordt het eten nu verzorgd door Holland Food Service. Daarbij kan elke dag gekozen worden uit 2 menu’s. Het welzijnsteam van Schiehoven wilde graag voortborduren op de uitslagen van het onderzoek. Daarvoor hebben ze een aanvraag ingediend bij Waardigheid en Trots om een kok in te kunnen zetten op de afdeling.

Samen voor de bewoners
De aanvraag werd goedgekeurd en met de financiering van Waardigheid en Trots kon alles georganiseerd worden. Dinsdag 16 mei jl. om 10.30 uur was het zover. Het kookfestijn kon beginnen. De bewoners van de huiskamer op Laag2 (verblijfsafdeling somatiek), familie en mantelzorgers, de gastvrouwen, vrijwilligers van  Pameijer, leerlingen van het Albeda College, de dagbestedingscoach, shiftleader, projectleider eten & drinken én de kok (van Studio Senang) gingen aan de slag om een drie-gangen diner te verzorgen. Ook facilitaire medewerkers met veel horeca-ervaring en een collega-gastvrouw van een andere afdeling werkten mee.

Zo werd deze activiteit een heel mooi voorbeeld van verbinding en samenwerking met en tussen alle disciplines binnen de zorg, ook richting familie en mantelzorgers, waarbij de bewoners volledig centraal staan.

Van tevoren hebben de gastvrouwen geïnventariseerd wat de bewoners graag wilden eten. Zo werd het menu samen gesteld.

Vooraf
Fruitcocktail

Hoofdgerecht
Asperges, patat, hamburgers, sla met komkommer en tomaat

Nagerecht
Wentelteefjes met ijs en slagroom

Deels is het 3-gangenmenu bereid in de centrale keuken en deels op de afdeling voor de beleving. Samen met bewoners en familie werden bijvoorbeeld de ingrediënten gesneden en werd het dagelijkse eten een hele leuke interactieve en gezellige activiteit. Met om 14.00 uur een hoop voldane gezichten en volle buiken.

Voor ons zeker voor herhaling vatbaar!
Het welzijnsteam van Aafje locatie Schiehoven

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten