Laatste patiënt vertrekt uit grootste coronacentrum van Nederland

Geplaatst op 23-07-20
Aafje %2875 van 120%29 %28002%29
Eind maart zette Aafje het grootste coronacentrum van Nederland op. De zorgorganisatie veranderde een van haar Rotterdamse zorghotels in een tijdelijk coronacentrum. Maandenlang zette deze locatie alles op alles om het virus te verslaan. En met succes: de meeste mensen zijn hersteld, de laatste patiënt is vertrokken en de locatie richt zich opnieuw op geriatrische revalidatie. Het tijdelijke coronacentrum is nu weer in gebruik als zorghotel.

Toen het coronavirus zich begon te verspreiden in ons land, pakte Aafje verantwoordelijkheid. De zorgorganisatie hielp de regio door de opening van het tijdelijke coronacentrum. Bestuurder Guy Buck: “Dat sterke gevoel van verantwoordelijkheid zit in het DNA van Aafje. We wilden graag helpen. Praktisch was dat goed mogelijk want we beschikken over een groot zorgpand en deskundige medewerkers in de zorg en het management.” Aafje kreeg bijval van partners uit het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) en regiobrancheorganisatie ConForte.

Resultaten
Binnen een week bouwde Aafje het zorghotel om, bereidde het personeel zich voor en arriveerden de eerste patiënten. Ruud Jonkman is directeur regio Zuid van Aafje. Hij stond samen met zijn team aan het roer van het tijdelijke coronacentrum. “We hadden de capaciteit om maximaal 240 mensen tegelijkertijd met corona te verzorgen. Gelukkig zaten we nooit ‘vol’. In totaal verbleven er de afgelopen maanden ruim 250 patiënten in het centrum. Het merendeel herstelde. De coronacrisis was extreem zwaar, maar de resultaten maken ons trots.”

Back-up
Het tijdelijke coronacentrum deed het goed. Patiënten beoordelen de zorg, het personeel en de locatie met ruim voldoende. Hoe ziet de toekomst van het centrum eruit? Guy: “De laatste patiënt is ontslagen, maar we houden een aantal plekken ‘open’ voor mensen met een coronabesmetting. De locatie richt zich nu weer op geriatrische revalidatie. Mocht er een tweede coronagolf komen, dan staan we uiteraard klaar om onze regio te helpen. Want, nogmaals, Aafje kijkt niet weg. Wij pakken verantwoordelijkheid.”

Lees het interview met bestuurder Guy Buck over het coronacentrum en bekijk de cijfers. 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten