Kleinschaligheid en persoonsgerichte zorg zijn onomkeerbare ontwikkelingen

Geplaatst op 25-11-19
Foto peter ploegsma en john amptmeijer 5
De afgelopen jaren is er in de ouderenzorg veel veranderd. Aafje thuiszorg huizen zorghotels bezuinigde niet op het aantal plekken, maar legde de focus liever op andere, nieuwe vormen van zorg verlenen. Aafje investeerde in thuiszorg en verpleeghuizen.

We hebben enerzijds te maken met een toename van het aantal ouderen – en dus ook de zorgvraag – door vergrijzing. Anderzijds zijn sinds de crisis en het langer-thuis-wonen-beleid van de overheid, honderden verzorgingshuizen gesloten. Ouderenzorgorganisatie Aafje bezuinigde niet op het aantal plekken, maar legde de focus liever op andere, nieuwe vormen van zorg verlenen. Aafje investeerde in thuiszorg en verpleeghuizen.

Peter Ploegsma (lid Raad van Bestuur van Aafje) en John Amptmeijer (Manager Vastgoed Aafje) vertellen in het artikel van Van Wijnen meer over de trends en veranderingen die zij in de zorg zien en hoe zij hierop inspelen. Peter Ploegsma vertelt: “Drie van onze locaties zijn recent gerenoveerd, twee locaties zijn we op dit moment grootschalig aan het renoveren en in 2021 komen er twee nieuwbouw zorggebouwen bij. Kwaliteit en klantbeleving staan hierbij voorop.”

Aafje thuiszorg huizen zorghotels biedt met 53 thuiszorgteams, 17 huizen, 2 zorghotels en zo’n 5.000 medewerkers zorg en hulp in regio Rotterdam. Van Wijnen renoveert voor Stichting Aafje verschillende verpleeghuizen, zoals De Vijf Havens, Smeetsland, De Twee Bruggen en Reyerheem.

Lees het gehele artikel op de website van Van Wijnen

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten