KLASSIEK IN DE WIJK MET EEN TINTJE JAZZ

Geplaatst op 22-05-19
Klassiek in de wijk
Het ensemble Trio Berend van den Berg geeft een gratis optreden in de Joanneskerk (Lombardijen). Het initiatief voor de concertreeks waar dit optreden onder valt, is afkomstig van de Lelie zorggroep en Aafje.

Datum:   29 mei 2019

Tijd:        14.30 uur

Locatie:  Johanneskerk te Lombardijen

Het ensemble Trio Berend van den Berg, bestaande uit Berend van den Berg - piano, Erik Robaard - contrabas, Joost Kesselaar - drums, brengt een gevarieerd programma. Het optreden wordt mede mogelijk gemaakt door Gebiedscommissie IJsselmonde, Lelie Zorggroep, Aafje, Sint Laurens Fonds, Het R.C. Maagdenhuis, Stg. Elise Mathilde Fonds, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en particuliere donaties.

 

De stichting Muziek in Huis organiseert klassieke concerten bij zorgorganisaties en wil daarmee de kwaliteit van leven voor ouderen vergroten. Het mooie van dit concert is dat alle mensen uit de wijk naar dit concert kunnen komen. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen en samen te genieten van de muziek. Dit concert is de eerste uit de serie van drie concerten dit jaar. De concerten zijn voor iedereen gratis te bezoeken.

De Johanneskerk, waar het concert wordt gegeven, is gelegen aan de Guido Gezelleweg 1 in Rotterdam. Het concert begint om 14.30 uur en duurt één uur, zonder pauze. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie over het concert kunt u inwinnen bij Lelie zorggroep locatie Oranjehof via telefoonnummer 06-83901975 of Aafje locatie Smeetsland via telefoonnummer 06-46642028.

Over de musici:

De leden van het trio, Berend van den Berg op piano, Erik Robaard op contrabas en Joost Kesselaar op drums, spelen al vele jaren wisselend samen in verschillende bezettingen, waarin ze solisten begeleiden zoals Soesja Citroen, Mathilde Santing, Ack van Rooijen, Denise Janna, Brenda Frans en vele anderen. Vanaf ± 2010 spelen ze als vast trio, en nodigen andere solisten uit zoals Humphrey Campbell en Anne Chris. Tegelijkertijd spelen ze heel graag als zelfstandige band. In 2015 kwam de cd ‘New Horizons’ uit met eigen muziek van Berend.  De volgende tekst staat op de cd: ‘From the moment that I started playing the piano I loved improvising, arranging and composing. The beautiful world of playing together with musicians and listeners gives me a lifelong inner urge.’

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten