Jouw baan, Mijn baan

Geplaatst op 07-06-19
Tweeluik vuwa en sven v3
Wethouder Sven de Langen en verpleegkundige Vuwa Pedro wisselden beide een dag van baan. Hoe hebben ze dat ervaren?

4 juni heeft Vuwa Pedro de middag doorgebracht op het stadhuis van Rotterdam. In het kader van Jouw baan, mijn baan liep Vuwa de middag mee met wethouder Sven de Langen. 5 juni liep wethouder Sven de Langen een middag mee met Vuwa in De Vijf Haven. Hij mocht even de handen uit de mouwen steken op de hoogbouw.

Vuwa bij de wethouder

Vuwa: “De middag van de wethouder zat vol vergaderingen. Hij ging van overleg naar overleg en het ging steeds over een ander onderwerp. Heel indrukwekkend om een keer mee te maken. Mentaal is het echt wel zwaar, want je moet constant scherp blijven en je moet heel veel weten."

 

Het programma:

13.00 uur: afspraak over toekomst van de Zorg met wethouder Bas Kurvers van wonen, bouwen en energietransitie, en diverse beleidsadviseurs en programmamanagers.

14.00 uur: overleg over de financiële stand van zaken in de zorg

15:00 uur: experttafel dementie, waarbij diverse experts met de wethouder in gesprek gingen over mogelijkheden bij mensen met dementie die nog thuis wonen.

16:00 uur: tijd voor Vuwa en wethouder om nog even met elkaar te praten.

 

De wethouder bij Vuwa

Wethouder Sven de Langen: “Ik vond het ontzettend gaaf om mee te helpen. Ik kom niet heel vaak in een verpleeg- of verzorgingshuis, dat zit niet in mijn portefeuille. Daarom wilde ik dit ook graag doen. Ik vind het contact met de bewoners echt het leukste. Veel van hen hebben zoveel humor. De wethouder was ook onder de indruk van het werk van Vuwa: de complimentjes die bewoners ongevraagd hebben gegeven, de huiskamer en de Brasserie. Ook de complexiteit van de zorg heeft hem bereikt."

 

Het programma (zonder alles dat er tussendoor komt bij de zorg):

15.00-15.30: activiteit op de Boeg

15.30-16.00 gesprek met mevr. Dekker

16.00-16.30 bewoners ophalen om naar Brasserie te gaan

16.30-17.00 meelopen met medicatieronde

Tijdens de medicatieronde kreeg Vuwa (als BHV'er) ook nog even een brandalarm. Beide heren konden daarbij even hun gezamenlijke sportiviteit tonen en renden als een speer 13 verdiepingen naar beneden, met zelfs de fotograaf van De Telegraaf in hun kielzog, die hoopte op wat extra sensatie. Helaas voor hem, gelukkig voor iedereen bij De Vijf Havens, was het vals alarm was. Dus weer terug naar de orde van de dag en verder met de medicatieronde.

Aan het eind van de uitwisseling was de gezamenlijke conclusie dat Vuwa verpleegkundige blijft en Sven de Langen wethouder. Ze hebben beiden met enthousiasme en interesse deze middagen beleefd.

 

Lees hier het artikel van de Telegraaf: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1674209036/wethouder-steekt-zelf-handen-uit-de-mouwen-in-zorg

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten