Hugs For Joy bij Aafje Slinge

Geplaatst op 27-01-16
Hvj dame met hond %282%29 1
Op donderdag 14 januari 2016 was het dan eindelijk zover het eerste bezoek van Hugs For Joy gesponsord door de Vrienden van Aafje.

Met 5 konijnen, Zazou de chihuahua, kleine papegaai Mika en pony Lilly kwam Hugs For Joy een bezoek brengen aan de bewoners van afdeling 4 en 5 van Aafje locatie Slinge. Zij werden enthousiast door de bewoners onthaald op afdeling 4, waar een ieder om beurten kon knuffelen met de konijnen en de hond. Deze hadden een heel zacht vachtje en zijn gewend om door vreemden geaaid te worden. Ook de vogel kreeg flink wat aandacht. Zowel bewoners als dieren zaten rustig van elkaar te genieten. Dit bracht bij de bewoners mooie herinneringen naar boven van eigen huisdieren en gaf een hoop blije gezichten.

Na ruim een half uur verlieten de dieren de afdelingen en bezochten de huiskamer op de 5e etage. Op deze afdeling zijn er enkele bewoners, die wat verder in hun dementie verkeren. Hier zag je dat de bewoners, die dagelijks wat meer in zichzelf teruggetrokken zijn, ineens om zich heen keken naar de dieren, hen begonnen te aaien en zoiets actiever betrokken raakten bij hun omgeving. Heel mooi om te zien gebeuren en dat is precies het effect wat Hugs for Joy wil bewerkstelligen.  

Kortom: een heel geslaagde middag, waarin mens en dier het naar zijn of haar zin had!

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten