Hogere salarisschaal voor huishoudelijke ondersteuning

Geplaatst op 13-06-19
File2 12
Goed nieuws: de komende 4 jaar krijgen de WMO en jeugdzorg er 70 miljoen euro erbij. Wat betekent dit voor Aafje?

Dinsdag 11 juni 2019 heeft de gemeente Rotterdam bekend gemaakt ruim 70 miljoen euro uit te trekken voor het verhogen van de tarieven in de WMO en jeugdzorg, voor de komende 4 jaar. Hierdoor kunnen zorgaanbieders de lonen verhogen van hun zorgmedewerkers. Het gaat bijvoorbeeld om ggz begeleiders, medewerkers beschermd wonen, begeleiders verstandelijk beperkten en om medewerkers huishoudelijke ondersteuning.

Dit nieuws is dinsdag door RTV Rijnmond opgenomen bij Dhr. Knoppen, klant van Aafje Hulpthuis, samen met medewerker Huishoudelijke ondersteuning Barbara Koster, Peter Ploegsma, raad van bestuur van Aafje en Sven de Langen, wethouder Rotterdam.

Barbara Koster.jpeg

Aafje en de andere Rotterdamse aanbieders van huishoudelijke ondersteuning en andere Wmo diensten zijn natuurlijk erg blij met deze ontwikkeling. En we zijn de wethouder dankbaar dat hij zich hier in de gemeente hard voor heeft gemaakt. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld de medewerkers in de huishoudelijke ondersteuning een hogere salarisschaal bieden.

Sven de Langen, wethouder Zorg: “Wij vinden het heel erg belangrijk dat mensen met een zorgvraag de hulp krijgen die ze nodig hebben. En dat we - ondanks de financiële vraagstukken die we hebben als gemeente Rotterdam - een goede opdrachtgever zijn zodat mensen die in de zorg werken ook naar behoren betaald worden. Hierdoor wordt het werken als zorgprofessional aantrekkelijker en daar hebben onze kwetsbare- en oudere Rotterdammers natuurlijk veel profijt van."

Peter Ploegsma, Raad van Bestuur: “De nieuwe salarisschaal gaat bij Aafje Hulpthuis met terugwerkende kracht, per 1 april 2019, in. Alle medewerkers huishoudelijke ondersteuning in Rotterdam gaan naar de hogere HBH-schaal, de schaal voor hulp bij het huishouden. Want dat verdienen de medewerkers met de ondersteuning die ze onze ouderen in Rotterdam elke dag bieden.

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten