'Hanna doet wekelijks boodschappen voor ons'

Geplaatst op 20-01-21
Dsc00315 small
Door gezondheidsproblemen en de coronacrisis is het voor mevrouw Mesman en haar man lastig om naar buiten te gaan. Daarom zocht het echtpaar iemand om de boodschappen te doen. Mevrouw Mesman meldde zich via Aafje aan voor de Buurtkring in Ridderkerk. Al snel vonden ze Hanna: een lieve dame die wekelijks boodschappen doet.

Meneer en mevrouw Mesman krijgen dagelijks thuiszorg van Aafje. Ook zijn ze lid van Allemaal Aafje. “Via Aafje werd ik gewezen op de Buurtkring. Ik vind het een heel goed initiatief. Er zijn veel mensen die hulp nodig hebben en gelukkig ook mensen die willen helpen. Dat is echt heel fijn! Zo helpen we elkaar."

De kern van de buurt
De Buurtking is een project van Achmea en Aafje steunt dit initiatief. Het concept is simpel: het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. De Buurtkring brengt mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen bieden, bij elkaar. Direct en zonder tussenkomst van anderen. De website buurtkring.nl is het startpunt voor mensen die mee willen doen.

Grote hulp
Mevrouw Mesman belt Hanna meestal eenmaal per week. “We praten over méér dan de boodschappen. Ik vind het een hele lieve dame en kan het goed met haar vinden." Hanna laat vervolgens weten wanneer ze tijd heeft om boodschappen te doen en geeft ze af. “Hanna betekent veel voor ons. We maken ons nu geen zorgen meer over de boodschappen."

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten