Gezocht: 4.700 wijkverpleegkundigen

Geplaatst op 04-04-16
deRotterdamseZorg start campagne voor het werven van wijkverpleegkundigen

Mensen blijven vaak langer in de thuissituatie wonen. De zorg die daar geleverd wordt, is steeds complexer vanwege de toename van o.a. chronische ziekten. Dit vraagt om gepassioneerde wijkverpleegkundigen die uitdagingen niet uit de weg gaan. Er is echter een groot tekort aan wijkverpleegkundigen in Nederland: er zijn 8.800 wijkverpleegkundigen aan het werk, maar 13.500 nodig. In deRotterdamseZorg slaan de zorginstellingen de handen dan ook ineen en starten een imagocampagne om de instroom van wijkverpleegkundigen te vergroten.

 

Verkeerd beeld bijstellen
Saai werk, weinig uitdaging en oudere patiënten: dat onterechte beeld hebben veel studenten hbo-v van de wijkverpleging. De campagne ‘Toekomst in de Wijk’ heeft als doel om dit beeld bij te stellen en om überhaupt dit beroep onder de aandacht te brengen. Veel jongeren kiezen voor de opleiding hbo-v omdat ze in het ziekenhuis willen gaan werken en zijn zich vaak niet bewust van de vele andere mogelijke beroepen zoals wijkverpleegkundige. En dat terwijl de functie van wijkverpleegkundige actueler, uitdagender en interessanter dan ooit is! Een regiefunctie, nauwe samenwerking met verschillende disciplines in de keten, klinisch kunnen redeneren en écht het verschil kunnen maken voor mensen zijn kenmerken die passen bij de nieuwe functie van wijkverpleegkundigen.
 

’Toekomst in de Wijk’
De campagne, die is ontwikkeld door deRotterdamseZorg in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam, gaat op 4 april van start onder de studenten en docenten van deze onderwijsinstelling, maar ook onder huidige zorgmedewerkers die de overstap willen maken naar de functie van wijkverpleegkundige en zich daar waar nodig voor willen laten bij- of omscholen.

Bekijk de campagnepagina op www.toekomstindewijk.nl.

 

Over deRotterdamseZorg 

In deRotterdamseZorg werken 24 instellingen (ziekenhuizen, verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg) in de regio Rijnmond samen om gezamenlijk arbeidsmarktknelpunten aan te pakken met als doel het creëren van balans op de arbeidsmarkt.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten