Gerenoveerde Aafje locatie De Vijf Havens officieel opgeleverd

Geplaatst op 30-11-18
Img 1918
Op donderdag 29 november jl. is de tweede fase van de gerenoveerde Aafje locatie De Vijf Havens aan de Zevenkampse Ring 40 in Rotterdam opgeleverd. Dat betekent dat de renovatie van de laagbouw, die 1,5 jaar gelden startte, bijna klaar is.

De oplevering startte met een rondje door het gebouw. Om te kijken wat er nog gedaan moet worden. De laatste puntjes op de i, voordat de bewoners van De Aarhof in januari 2019, hun nieuwe studio kunnen betrekken. Met het zetten van de  handtekeningen werd De Vijf Havens weer teruggegeven aan Aafje.

Kleinschalig wonen
De inrichting en indeling van De Vijf Havens nieuwe stijl staat in het teken van kleinschalig wonen waarbij de zorg zo veel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. Bewoners wonen in een moderne éénpersoonsstudio met slimme badkamer rondom een ruime huiskamer met open keuken en eigen buitenruimte. Zo ontstaat er een echt huiselijk gevoel. De badkamer is ‘slim’ omdat hij met één vinger de helft groter gemaakt kan worden. Hij is voorzien van de nieuwste technische mogelijkheden. Daardoor is hij geschikt voor elke zorgsituatie. En door gebruik te maken van innovaties als dwaaldetectie, biedt De Vijf Havens haar bewoners met dementie optimale vrijheid en bescherming. 

Spil in de wijk
De Vijf Havens vormt een spil in de wijk. Het verpleeghuis is er natuurlijk voor mensen met intensieve zorgbehoefte. Maar De Vijf Havens biedt meer. Een modern behandelcentrum, waar men terecht kan voor behandeling van bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een ergotherapeut. In de hoogbouw, Verzorgd Wonen, kunnen mensen terecht die 24 uur per dag zorg in de buurt nodig hebben, en met intensieve begeleiding nog zelfstandig kunnen en willen wonen. De brasserie biedt een gezellige plek voor een dagelijkse warme maaltijd en een drankje. En in het ontmoetingsplein worden vele activiteiten georganiseerd, ook voor ouderen in de omgeving.

Duurzaam
De Vijf Havens is duurzaam en zo goed als energieneutraal. Het dak van de laagbouw ligt vol met zonnepanelen. Er is gebruik gemaakt van isolerende materialen. En warmtepompen en climarads zorgen voor koeling en verwarming. Aafje De Vijf Havens is daarmee een voorbeeld voor de andere huizen van Aafje, die gerenoveerd worden.     

 
Te Hoogerbrugge 4
Aafje realiseert de komende jaren meer renovatie en nieuwbouw projecten. Een van de nieuwe locaties is Te Hoogerbrugge 4, niet ver van De Vijf Havens. Samen met SOR bouwt Aafje hier een kleinschalig verpleeghuis voor mensen met dementie. Dit soort locaties bieden een oplossing voor partners, die vanwege de zorgbehoefte niet langer samen kunnen wonen, maar wel bij elkaar in de buurt willen blijven. Het seniorencomplex Te Hoogerbrugge van SOR met een kleinschalig verpleeghuis in één van de panden, maakt dit mogelijk.

De renovatie in beeld
Tijdens de hele renovatie zijn er foto's gemaakt. Die kun je allemaal bekijken in het online fotoalbum van De Vijf Havens

Op de foto (van links naar rechts): Het moment van overdracht; dhr. R. van Toorenburg, projectmanager J. van Toorenburg BV, dhr. J. Idema, projectmanager Aafje, dhr. M. Kuus, directeur Lengkeek Architecten en Ingenieurs en dhr. M. Ozephius, projectleider Van Wijnen Dordrecht zetten hun handtekening onder het ‘procesverbaal van oplevering’ en de oplevering van de installatie.
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten