Gerenoveerde Aafje locatie De Twee Bruggen open

Geplaatst op 22-04-21
Dtb bovenaanzicht 2
Na 1,5 jaar renoveren is Aafje locatie De Twee Bruggen eind augustus weer volledig in gebruik genomen. Tijdens de renovatie woonden de bewoners op verschillende tijdelijke locaties. Op 25 en 26 augustus konden zij terug naar een volledig vernieuwd, licht, ruim, modern en duurzaam pand.

Omdat door Corona een feestelijke opening even niet mogelijk is, heeft Aafje een video gemaakt van de indrukwekkende transformatie. Wethouder zorg, Sven de Langen, spreekt in de video van op één na mooiste gebouw van Rotterdam. Zijn eigen werkplek, het stadhuis, blijft zijn nummer één. Bekijk hier de video: https://youtu.be/7GLp87zgSWY

Meer comfort
Alle circa 100 bewoners hebben in De Twee Bruggen een eigen studio met ‘slimme badkamer’, waarbij in een handomdraai de badkamer de helft groter wordt en meer comfort biedt. Ook kunnen in alle studio’s plafondtilliften gebruikt worden, wat de verzorging voor mensen met lichamelijke problemen aanzienlijk verbeterd.

Er is een breed scala aan faciliteiten om in te spelen op de behoeften van bewoners en mantelzorgers. Van ruime huiskamers met balkon tot een nieuw aangelegde tuin en van een Brasserie tot een volledig vernieuwde fysiotherapieruimte.

Fijn wonen én werken
Voorzitter van de Raad van Bestuur van Aafje, Guy Buck, is trots op De Twee Bruggen: ”Het is een prachtig, flexibel en duurzaam gebouw dat niet alleen nu al meer kwaliteit van wonen en leven biedt voor onze bewoners, maar dat ook toekomstbestendig is. Ook biedt De Twee Bruggen onze medewerkers een comfortabele werkomgeving. Dus een enorme verbetering voor onze bewoners én onze collega’s”.

Duurzaam
Daarnaast is De Twee Bruggen een duurzaam verpleeghuis. Zo liggen er 160 zonnepanelen op het dak en wordt er gebruik gemaakt van zonneboilers. In de algemene ruimtes is automatische LED-verlichting aanwezig.

Belangrijke rol in de wijk
De Twee Bruggen is sterk verbonden met de wijk Lombardijen. Wanneer de situatie het weer toe laat, is iedereen uit de omgeving welkom bij De Twee Bruggen. Voor een kopje koffie met gebak of een lunch in de geheel vernieuwde Brasserie, activiteiten en om gebruik te maken van behandelaren als fysio- en ergotherapeuten. In de film spreekt ook wethouder De Langen van zijn bekendheid met het huis en de belangrijke rol die De Twee Bruggen speelt in de wijk.

Officiële opening
Een officiële feestelijke opening verwacht Aafje nog voor de zomer te kunnen realiseren. Vanzelfsprekend op voorwaarde dat het duidelijk is dat de coronacrisis dit toelaat en dit op een veilige  en verantwoorde manier georganiseerd kan worden.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten