Fusie ZorgBreed en Aafje op 1 januari een feit

Geplaatst op 04-12-17
Fusie zorgbreed feit1
Niets staat de fusie tussen Aafje en ZorgBreed nog in de weg. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hebben in augustus en oktober akkoord gegeven. In november hebben ook de OR’s en Cliëntenraden van beide organisaties positief advies gegeven.

Meer samenhang en kwaliteit
De fusie vergroot innovatiekracht in de zorg, thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning. De lokale identiteit en herkenbaarheid blijft centraal staan met behoud van keuzemogelijkheid. Beide organisaties werken momenteel  hard aan de voorbereidingen van de fusie. 

Met de uiteindelijk fusie verdwijnt de naam ZorgBreed en gaan beide locaties, De Roo van Capelle en de Rozenburcht, onder de Aafje vlag verder. De bekende en vertrouwde locatie namen in Capelle aan den IJssel blijven dus gehandhaafd. Voor de cliënten van ZorgBreed verandert er niets in de zorgverlening. Ook hebben beide organisaties afgesproken dat de fusie niet leidt tot gedwongen ontslagen. 

Verbinding met de regio
Net als Aafje biedt ZorgBreed thuiszorg en verpleeghuiszorg. Het is een organisatie met 2 huizen (Rozenburcht en Roo van Capelle) en thuiszorg in Capelle a/d IJssel. Het werkgebied grenst aan regio Rotterdam-Noord van Aafje. De fusie zorgt voor versterking van de verbinding met ziekenhuizen in de regio. 

Over ZorgBreed
ZorgBreed is een zelfstandige, professionele zorgaanbieder van verpleeg- en verzorgingshuiszorg in Capelle aan den IJssel. ZorgBreed bestaat sinds 1954. Ongeveer 300 medewerkers en 180 vrijwilligers bieden zorg en hulp thuis en binnen 2 locaties. ZorgBreed is een zorgaanbieder op algemene grondslag. Zij houdt rekening met de verschillende geloofsovertuigingen van haar cliënten en staat open voor iedereen. 

Aafje
Aafje is een zorgorganisatie, werkzaam op het gebied van thuiszorg in Rotterdam, Dordrecht en omstreken. Aafje heeft verpleeghuizen in Rotterdam en Ridderkerk en twee zorghotels, één zorghotel bij het Franciscus Gasthuis en één bij het Maasstad ziekenhuis.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten