Feestweek: Gerenoveerd Aafje De Vijf Havens officieel geopend

Geplaatst op 03-04-19
Opening vijfhavens 36 website
Aafje locatie De Vijf Havens opende op feestelijke wijze officieel haar deuren. Heeft u het gemist? Geen probleem, we nodigen u van harte uit om naar onze openingsactiviteiten te komen tijdens de feestweek.

Dinsdag 2 april was het zover. De renovatie van Aafje locatie De Vijf Havens is na 1,5 jaar een feit. Onze bewoners hebben een moderne eenpersoonsstudio gekregen met eigen badkamer, aangepast aan de moderne wensen voor zorg, veiligheid en gezelligheid. De Vijf Havens is tevens het eerste, zo goed als, energie neutrale verpleeghuis van Aafje. 

Onder grote belangstelling van bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en genodigden vond een spectaculaire openingshandeling plaats. Daarbij werd door enkele bewoners, lid Raad van Bestuur Peter Ploegsma en wethouder Sven de Langen, op de gevel van De Vijf Havens de bijzondere tekst “Pluk de dag en morgen weer” onthuld.

Afstemmen op wensen
Alle bewoners hebben in De Vijf Havens een eigen studio met ‘slimme badkamer’: waarbij in een handomdraai de badkamer de helft groter wordt gemaakt en meer comfort biedt. Bewoners wonen in kleinschalige woongroepen, rondom een huiskamer met eigen veilige buitenruimte. Er is een breed scala aan faciliteiten om in te spelen op de behoeften van bewoners en mantelzorgers. Van ruime huiskamers tot ontmoetingsruimten en van een brasserie tot een beweeg- beleef- en speeltuin met speeltoestellen voor (klein-) kinderen.

Fijn wonen én werken
Lid van de Raad van Bestuur van Aafje, Peter Ploegsma, is trots over De Vijf Havens: ”Het is een prachtig, flexibel en duurzaam gebouwd ontwerp dat niet alleen nu al leidt tot meer kwaliteit van wonen en leven voor onze bewoners, maar dat ook toekomstbestendig is. Tevens biedt De Vijf Havens onze medewerkers een comfortabele werkomgeving, dus het is een enorme verbetering voor onze bewoners én onze collega’s”.

Duurzaam
Daarnaast is De Vijf Havens het eerste duurzame verpleeghuis in Rotterdam. Zo liggen er 75o zonnepanelen op het dak. Er zit een warmtepomp 200 meter diep in de grond en er staan zonneboilers op het dak. In de algemene ruimtes is automatische LED-verlichting aanwezig. En de unieke speel- en beweegtuinen zijn volledig gemaakt van hergebruikt materiaal.

Belangrijke rol in de wijk
De Vijf Havens is sterk verbonden met de wijk Zevenkamp in Prins Alexander. Iedereen uit de omgeving is welkom bij De Vijf Havens. Voor een maaltijd in de brasserie, activiteiten op het ontmoetingsplein, de tuin en de mogelijkheid gebruik te maken van behandelaren als fysiotherapeuten en ergo- therapeuten. In zijn toespraak, sprak wethouder De Langen zelfs van de mooiste plek voor Rotterdamse ouderen om te wonen, wanneer het thuis niet meer gaat.

Zaterdag 6 april is er een open huis, dan is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen in De Vijf Havens.

Wij zijn trots op het eindresultaat en dat willen we graag delen met onze bewoners, medewerkers, relaties, mantelzorgers en omwonende.

Klik op onderstaande afbeelding, om het programma vergroot te bekijken.

 

 

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten