Feestelijke kick-off E-cademy voor geriatrische revalidatiezorg

Geplaatst op 17-01-20
Kick off grz e cademy m1
De kick-off van de E-cademy vond afgelopen maandag 13 januari feestelijk plaats. Studio GRZ presenteerde op deze dag de nieuwe website en huisstijl van het E-cademy platform. Een online kennisplatform voor geriatrische revalidatiezorg (GRZ). De GRZ-kennisnetwerk deelnemers kwamen bijeen bij Revalidatiezorg Dordrecht. De werkgroep bestaat uit diverse deelnemers van verschillende zorgorganisaties, waaronder Aafje.

De presentatie werd met veel enthousiasme ontvangen. Vervolgens zijn de deelnemers in werkgroepen aan de slag gegaan met het bepalen van de speerpunten voor dit jaar. Het oncologisch revalidatiepad, kwaliteitsindicatoren en uitdagend revalidatieklimaat kwamen naar voren als speerpunten voor 2020. Aan het eind van dit jaar komen de werkgroepen opnieuw bijeen om de resultaten van hun acties te presenteren. Op deze manier willen zij de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg optimaliseren. De werkgroepen worden gevormd door de deelnemers: Aafje, Archipel, Beweging 3.0, Carintreggeland, Laurens, Noorderbreedte, Pieter van Foreest, RevalidatieZorg Dordrecht, stichting Groenhuysen, Topaz, Valkenhof, Vivium en Zorg in Oktober/de Zorgboog.

Over E-cademy

In de zomer van 2019 tekenden bovenstaande organisaties uit het GRZ-kennisnetwerk een samenwerkingsovereenkomst. Hierin is afgesproken om de beschikbare kennis over geriatrische revalidatiezorg te delen. Met als doel de geriatrische revalidatiezorg naar een hoger niveau te tillen en de kwaliteit van zorg te verhogen. Om deze reden is het online kennisplatform E-cademy in het leven geroepen.

Via het online platform kunnen de deelnemers kennis delen maar ook informatie vinden over de andere deelnemende organisaties. Denk aan ontwikkelde opleidingen, beschikbare scholingen, zorgpaden, zorgprogramma’s, et cetera. Deelnemers kunnen dit materiaal downloaden en gebruiken. Daarnaast kunnen professionals tegen kostprijs ingeleend worden om kennis te delen. In de toekomst kan het portaal uitgroeien tot een digitale community voor professionals in de geriatrische revalidatiezorg.

Bron: RevalidatieZorg Dordrecht

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten