EUROPESE DAG VAN DE LOGOPEDIE

Geplaatst op 04-03-16
Logopedie 4 mrt
Op zondag 6 maart 2016 is het de Europese Dag van de Logopedie. Ter gelegenheid van deze dag publiceert het dagblad Metro in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) op vrijdag 4 maart een eenmalige special. In deze bijzondere krantenbijlage vertellen logopedisten over het belang van hun beroep. De rode draad in de verhalen is preventie in een talige samenleving. Omdat het Europese thema dyspraxie is, wordt er ook bij dit onderwerp stilgestaan. Metro wordt verspreid via de NS-stations, het ov-netwerk en in horecagelegenheden.

Wat doet een logopedist?
De logopedist houdt zich bezig met communicatie in de breedste zin van het woord en is een specialist op het gebied van spreken en begrijpen van taal, slikken, gehoor en de stem.

Voor wie is de logopedist?
De logopedist is er voor jong en oud. Voor iedereen die moeite heeft met spreken of het gebruiken van de stem, begrijpen, lezen, schrijven, slikken en horen. De logopedist voert onderzoek uit, stelt een diagnose en maakt, indien nodig, een behandelplan op maat.

De logopedist van Aafje
De logopedist van Aafje adviseert, begeleidt en/of behandelt volwassenen en ouderen met problemen op het gebied van spraak-, taal- en slikstoornissen. Het gaat hierbij meestal om situaties die zijn ontstaan als gevolg van een neurologische aandoening, zoals een CVA, de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS) of dementie.
Een aantal logopedisten van Aafje zijn aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit is een gespecialiseerd netwerk van paramedische hulpverleners in Nederland die zorg bieden aan mensen met de ziekte van Parkinson. De geschoolde Parkinson-logopedisten behandelen en begeleiden deze cliënten gericht op hun hulpvraag.
Daarnaast zijn er bij Aafje afasietherapeuten werkzaam. Alle logopedisten van Aafje volgen nascholing op het gebied van neurologische spraak-, taal- en slikstoornissen en zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Afasie Trainingscentrum (ATC)
In Aafje-locatie Meerweide is het Afasie Trainingscentrum (ATC) gevestigd: een gespecialiseerde dagvoorziening voor mensen met afasie en/of dysartrie. De behandeling is erop gericht mensen te helpen de draad van het dagelijks leven weer zo veel mogelijk op te pakken en de communicatie te optimaliseren. Dit alles gebeurt in een multidisciplinair team. Er is tevens ruimte voor het delen van ervaringen met lotgenoten in een gezellige groep.

Hoe kom ik bij de logopedist van Aafje?
Met een verwijzing van een huisarts of specialist kunt u altijd bij de logopedist terecht.

Kosten
De vergoeding van de logopedische behandeling verloopt via de basisverzekering. Het eigen risico wordt hierbij eerst opgemaakt.

Contactgegevens logopedie Aafje
Maak direct een afspraak met de logopedist via de Aafje Klantenservice op 088-8233233 of stuur een e-mail naar logopedie@aafje.nl.
 

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten