Duurzaamheid als belangrijk thema bij Aafje

Deel dit bericht:

Deze week, van 9 t/m 13 oktober, is het de Week van de Duurzaamheid. In deze week is de landelijke campagne Zorg voor Energie gestart, waarbij 220 organisaties in de zorg aandacht geven aan het tegengaan van energieverspilling en kostenbesparing. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Aafje. Niet omdat het moet, maar ook omdat we willen verduurzamen.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

We nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorgsector in Nederland. Daarom hebben we de Green Deal Duurzame Zorg getekend en ons aangesloten bij MVO Nederland. Naast het verduurzamen van onze gebouwen, hebben we vanuit de Green Deal de thema’s ‘verduurzaming in medicatiegebruik’, ‘vermindering van reisbewegingen door medewerkers’ en de ‘verduurzaming van de inkoop’ bepaald. Zo proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken, recyclen we bedrijfskleding en gebruiken we geen wegwerpbekertjes meer. 

Meer dan alleen zonnepanelen

Maar natuurlijk verduurzamen we ook onze gebouwen. Daarbij gaat het bij Aafje verder dan alleen het plaatsen van zonnepanelen. John Amptmeijer, manager Vastgoed, vertelt: “Wij staan middenin de samenleving. Met ons vastgoedprogramma kunnen we de omgeving verduurzamen. Op locaties waar het kan hebben we zonnepanelen op de daken, ledverlichting en energiezuinige klimaatsystemen. Op de parkeerplaatsen gebruiken we open stenen voor waterberging. Ook hebben we laadpalen voor auto’s, maar ook voor fietsen en scooters om duurzame mobiliteit te stimuleren.”

Meer lezen over duurzaamheid bij Aafje?

Benieuwd naar wat we allemaal doen rondom duurzaamheid? En meer concrete voorbeelden vind je op deze pagina.