De eerste tovertafel is er!

Geplaatst op 22-06-16
Tovertafel 14 juni
Dinsdag 14 juni was het zover. Op de afdeling Leuvehaven werd de Tovertafel in gebruik genomen. Natuurlijk waren ook de sponsoren aanwezig, de familie IJspelder, die de crowdfunding was gestart en de vrienden van Aafje en natuurlijk Jenny Ploeg, directeur Aafje Noord.

De Tovertafel heeft 10 verschillende spelen, allen aangepast op de beleving en de snelheid van dementerende ouderen. Zoals een bal die over de tafel kan bewegen, vlinders die zich achterblad verschuilen, goudvissen en bloemen die wanner je deze aanraakt steeds groter worden. Dat maakt een heel vrolijk tafelblad! Maar ook het geheugen en de kennis worden gestimuleerd. Zo verschijnen er gezegdes met een aantal ontbrekende woorden, de spelers maken de zinnen af.

Medewerkers en vrijwilligers hebben van te voren allemaal een instructie ontvangen. 4 afdelingen zijn geschikt gemaakt voor de tovertafel. Hiervoor zijn er beugels bij de tafels in de huiskamers gemonteerd. Daar kan de projector aan opgehangen worden. Zo kunnen we met ‘1 tovertafel’ heel veel bewoners bereiken. De tovertafel blijft 2 weken op een afdeling. Vrijwilliger Robert zorgt voor het verplaatsen van de Tovertafel. In het Sfeermakers-project hebben de bewoners zelf voor lichte tafels gekozen. Dat blijkt nu heel erg voordelig te zijn voor de zichtbaarheid van de activiteiten op de tovertafel.

Het is heel verrassend te zien hoe elke bewoner, op eigen wijze gebruik maakt van het spel. Door zichzelf een compliment te geven, duim omhoog, door fanatiek de verschillende items aan te raken. Door zich uit te strekken en te mopperen dat je daar nu bijna niet bij kan. Allen met een enorme glimlach op het gezicht, een heel ‘gezellig spel’ wordt aan tafel gedeeld. Eén bewoonster heeft haar knuffel bij de hand, een soort ronde vis. Bij het balspel maakt deze ook ineens deel uit van het spel en wordt net als de bal over tafel geveegd! Bewoners beleven echt veel plezier aan de tovertafel!

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten