Capelle en Krimpen aan den IJssel praten over morgen

Geplaatst op 25-03-21
Wat is er voor nodig als om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen, ook als we ouder of afhankelijk zijn? Wie is daarvoor verantwoordelijk? En wat betekent dit voor onze portemonnee? Zomaar wat vragen die spelen in de samenleving, maar vaak onbesproken blijven. Zes ouderenzorgorganisaties in regio Capelle en Krimpen aan den IJssel nemen het initiatief om daar nu al met inwoners over te praten.

 

“Ik geloof heel erg in het betrekken van de toekomstige oudere bij hoe het er uit gaat zien”

 


 

Zes ouderenzorgorganisaties uit regio Capelle en Krimpen aan den IJssel ontwikkelden met elkaar een toekomstvisie op ouderenzorg in de regio. Een van de speerpunten in deze regiovisie: een maatschappelijk debat met inwoners. Wat verstaan zij, jong en oud, onder goede ouderenzorg in de toekomst? En hoe kunnen inwoners, medewerkers en zorgorganisaties daarin samenwerken? Inwoners uit de regio worden daarom uitgenodigd om te praten over de toekomst van ouderenzorg op een digitaal gespreksbankje

Onder het motto Praat vandaag over morgen vinden in maart en april de eerste online gesprekken met inwoners plaats. Eveline Schavemaker, projectleider van het maatschappelijke debat in de regio, trapt af met Ferry Bezem, directeur van Aafje en Marian van Roosmalen, bestuurder van de Vijverhof. In de podcast ‘Capelle en Krimpen aan den IJssel praten over morgen’ hoor je hoe zij zelf ouder willen worden, met wie ze daarover praten en wat hun rol is in het gesprek over de toekomst van de ouderenzorg. Van Roosmalen: “Ik denk dat het heel mooi is dat wij met een aantal zorgorganisaties in de regio dit onderwerp zo hebben opgepakt. Omdat ik zelf erg geloof in het betrekken van de toekomstige oudere bij hoe het er dan uit gaat zien. Omdat we allemaal onze beperkingen hebben in hoe we denken en toch vaak vanuit ons huidige perspectief kijken naar de toekomst.” 

De gesprekken zijn een initiatief van ouderenzorgorganisaties De Vijverhof, De Zellingen, Cedrah, Aafje, Lelie Zorggroep en Humanitas. Zij zien dat de huidige vergrijzing iets vraagt van ons allemaal. Van zorgorganisaties, van bedrijven, van de overheid en van inwoners. Het vraagt iets van hoe we de zorg organiseren en wat we voor elkaar doen. Om hierop goed voorbereid te zijn, willen de zorgorganisaties nu al met inwoners in gesprek gaan. 

Meepraten?

Wilt u ook in gesprek over morgen? Neem dan plaats op het digitale gespreksbankje! Hoe kijkt u naar ouder worden en de toekomst van de ouderenzorg? Wat heeft u nodig om zonder zorgen ouder te worden? En wie is daar verantwoordelijk voor? We nodigen u graag uit hierover mee te praten en uw ideeën te delen. Op www.praatvandaagovermorgen.nl/capellekrimpen/ vind u meer informatie en de aanmeldlink voor de gesprekken. We spreken u graag op het gespreksbankje! 

Agenda
Op onderstaande momenten is het mogelijk om aan te schuiven op het digitale Over Morgen-bankje voor een gesprek:

  • Maandag 29 maart 

  • Donderdag 8 april 

  • Woensdag 14 april 

  • Vrijdag 16 april 

  • Maandag 19 april 

  • Vrijdag 23 april 

Bent u woonachtig in regio Capelle en Krimpen aan den Ijssel en wilt u meepraten? Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding neemt de gespreksleider contact met u op.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten