Bewoners uitbreiding ’t Ronde Sant hebben airco

Geplaatst op 28-05-17
T ronde sant
Zaterdag 27 mei is in het Algemeen Dagblad een artikel verschenen over ondraaglijke hitte voor bewoners in de uitbreiding van Aafje locatie ’t Ronde Sant in Ridderkerk. Dit artikel is niet juist. Vrijdagmiddag heeft Aafje, na signalen over de hitte in de locatie, actie ondernomen. Vrijdagavond zijn in de uitbreiding van de locatie mobiele airco’s geplaatst om de temperatuur te normaliseren. Dit heeft Aafje zaterdag ook laten weten aan het Algemeen Dagblad. We begrijpen dat deze berichtgeving voor onrust heeft gezorgd onder bewoners, medewerkers en mantelzorgers. Dat betreuren wij. Na een paar warmere dagen vorige week waren we al bezig om een constructieve oplossing te realiseren. Wij willen het klimaat in onze locaties voor bewoners zo aangenaam mogelijk maken, vooral bij extreme hitte. Hiervoor hebben we een uitgebreid hitteprotocol dat ook direct in werking is getreden.

 
We begrijpen dat deze berichtgeving voor onrust heeft gezorgd onder bewoners, medewerkers en mantelzorgers. Dat betreuren wij. Na een paar warmere dagen vorige week waren we al bezig om een constructieve oplossing te realiseren. Wij willen het klimaat in onze locaties voor bewoners zo aangenaam mogelijk maken, vooral bij extreme hitte. Hiervoor hebben we een uitgebreid hitteprotocol dat ook direct in werking is getreden.

Structurele oplossing

Bij de voorbereidingen voor deze uitbreiding hebben we uitgebreid gesproken over de warmte. Wij hebben hierin het advies van de leverancier gevolgd, die aangaf dat extra klimaatbeheersing niet noodzakelijk was. Omdat het in deze versie van tijdelijke huisvesting mee valt met het opwarmen, vanwege de betonnen delen. Wij hebben toen afgesproken dat we de temperatuur in de gaten gingen houden, zodra het warmer zou worden. En wanneer het toch te warm zou blijken, direct maatregelen te nemen. Metingen enkele weken geleden waren inderdaad een voorbode op te verwachte warmte. Dus hebben we, zoals afgesproken, maatregelen ingezet, met het uitvragen van offertes, om te komen tot een structurele oplossing.  Vrijdag bleek de temperatuur zo snel te zijn gestegen dat we vrijdagavond mobiele airco’s hebben geplaatst om de situatie acuut te ondervangen.

Op basis van de al aangevraagde offertes nemen wij een besluit voor de juiste oplossing. Tot de realisatie blijven de mobiele airco’s zo nodig staan. De temperatuur is nu goed te doen.


De Inspectie

In principe is het de regel dat bij risicovolle situaties de inspectie geïnformeerd moet worden. Die situaties hebben we, door het plaatsen van de mobiele airco’s, niet gehad. De inspectie heeft afgelopen maandag contact gezocht met Aafje en we hebben de situatie zoals we hierboven geschetst hebben ook aan hen uitgelegd.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten