Actief op de virtuele fiets

Geplaatst op 29-09-16
20160920 091529
Op verschillende locaties van Aafje kunnen bewoners en klanten deze weken gebruik maken van de virtuele fiets. Op deze manier onderzoekt Aafje of er onder bewoners en klanten belangstelling is voor deze manier van bewegen.

Bewegen staat bij Aafje hoog in het vaandel. Bewegen is belangrijk en vergroot de zelfredzaamheid. Daarom wordt vooral nadruk gelegd op dat wat een klant of bewoner nog wél zelf. Daarnaast mag bewegen ook leuk zijn, en dat is virtueel fietsen zéker.

Virtuele fiets
Met de virtuele fiets kunnen bewoners en klanten fietsen door hun eigen omgeving óf juist door een hele andere omgeving. Tijdens het fietsen kunnen ze kiezen welke kant ze opgaan.
Op deze manier wordt niet alleen het bewegen gestimuleerd, maar ook het geheugen getraind. Gebruikers willen niet steeds dezelfde route fietsen en als de beelden uit hun eigen omgeving komen, herkennen ze die ook. Daarom is virtueel fietsen ook geschikt voor dementerende bewoners en klanten.

Geinteresseerd?
Van 3 tot en met 9 oktober staat de virtuele fiets nog in Aafje Schiehoven. Bent u geïnteresseerd? Kom gerust een kijkje nemen aan de Hamakerstraat 77 in Rotterdam.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten