Aafje wint buffelprijs voor retourlogistiek kleding

Deel dit bericht:

Aafje heeft de buffelprijs gewonnen. Deze prijs is in het leven geroepen door Kattenburg/Weenink - een specialist in bedrijfskleding. Sinds begin 2022 maakt Aafje gebruikt van de retourlogistiek van Kattenburg/Weenink.

De prijs bestaat (grotendeels) uit de geretourneerde kleding van de prijswinnaar. De buffel en bijbehorend certificaat werd in ontvangst genomen door Agnes Amptmeijer (Manager Inkoop, Services en Secretariaten).

Door gebruik te maken van de retourlogistiek heeft Aafje al 243 m3 aan water bespaart, 431 kilo aan te verbranden restafval voorkomen, 209 kg CO2 bespaart. Er werd 540 kilo ingenomen voor de verwerking naar grondstoffen om zo weer te komen tot nieuwe vezels. Een prachtig resultaat voor een duurzame toekomst!

Kattenburg/Weenink rapporteert i.s.m. hun partner Gaia Circulair over beperking van restafval, reductie CO2 en besparing van water daarnaast over opgebouwd SROI-uren. SROI staat voor ‘Social Return On Investment’. De overheid bevordert hiermee dat ondernemers bij aanbestedingen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten.