Aafje klapt met 5000 medewerkers voor de horeca samen met  'Klappen met Flappen'.

Geplaatst op 16-04-21
Klappen met flappen
Vorig jaar maart klapte Nederlanders massaal om hun waardering voor het zorgpersoneel te uiten. Een jaar later hebben de zorgmedewerkers het nog steeds niet makkelijk en met de horeca gaat het ook niet veel beter. Dit bracht piloot Joost Bax op het idee om een stichting op te richten: KLAPPEN MET FLAPPEN.

Met deze stichting worden zorgmedewerkers en de horeca gesteund.  Aafje omarmt het idee, laat de medewerkers zich inschrijven en doneert mee om de zorg te waarderen en de horeca te helpen.

Stichting KLAPPEN MET FLAPPEN werkt eenvoudig: in mei en juni kan iedereen in Nederland een bedrag doneren via de website www.klappenmetflappen.nl. Klein of groot; dat maakt niet uit. Stichting KLAPPEN MET FLAPPEN verzamelt alle donaties en verdeelt deze eerlijk onder de zorgmedewerkers die zich hebben aangemeld. Zij krijgen 1 juni een waardebon. Deze bon kunnen zij verzilveren bij de horecazaken die zich bij Stichting KLAPPEN MET FLAPPEN hebben aangemeld of direct schenken. Win-win: een zeer verdiend cadeautje voor de zorg en een waardevol steuntje in de rug voor onze mooie Nederlandse horeca. 

Onbetaald verlof

Stichting KLAPPEN MET FLAPPEN is een initiatief van Joost Bax: “Toen ik afgelopen januari hoorde dat het weer slechter ging met de KLM en er nog meer mensen overtollig zouden raken, besloot ik een jaar onbetaald verlof te nemen. Deels om de KLM te helpen en deels om eindelijk tijd te hebben om andere plannen uit te voeren.”

Alle zeilen bijzetten

“Waarom dit initiatief? De corona-crisis trekt diepe sporen door de maatschappij. Sommige mensen en sectoren worden daarbij onevenredig hard getroffen. Een goede vriend van mij met een café en een restaurant, moet er bijvoorbeeld alles aan doen om zijn hoofd boven water te houden. En een KLM-collega die corona had, zag in het ziekenhuis hoe zorgmedewerkers alle zeilen bijzetten om ons te helpen. Ik hoorde deze verhalen en realiseerde me tegelijkertijd dat 17 maart het al weer een jaar geleden was dat Nederland applaudisseerde voor de zorg en 12 mei is het de Dag van de Zorg. Het idee was toen snel geboren.” 

Stichting KLAPPEN MET FLAPPEN kan dit niet alleen, en heeft de steun van zoveel mogelijk Nederlanders nodig! Voor meer informatie en donaties: zie www.klappenmetflappen.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de pers
Voor meer informatie en interviews kunt u contact opnemen met Joost Bax: 06-20301984

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten