Aafje investeert in duurzaamheid

Geplaatst op 20-05-19
Zonnepanelen rey
​​​Aafje neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus om zo duurzaam mogelijk om te gaan met warmte, energie, water, gasverbruik en koeling. Daarbij betreft het niet alleen energiebesparing bij de vervulling van haar dagelijkse werkzaamheden, maar wordt ook toegewerkt naar energie neutrale gebouwen.

Aafje energietransitie proof in 2025

Energietransitie proof betekent dat de gebouwen van Aafje niet langer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Het energieverbruik is in de toekomst sterk verminderd (doordat gebouwen beter zijn geïsoleerd verbruiken ze minder energie) en de energie die wordt gebruikt is duurzaam opgewekt. Momenteel heeft Aafje op vijf van haar huizen in totaal 2.263 zonnepanelen liggen. Deze wekken voor 170 huishoudens stroom op en verminderen de CO2 uitstoot met 243.000 kg. Daarnaast wil Aafje de gasketels vervangen door een aansluiting op het stadswarmtenetwerk. Hiermee wordt restwarmte uit de haven ingezet voor de verwarming van de huizen.

Investeren in duurzaamheid

Het is onmogelijk om de gehele vastgoedvoorraad van Aafje te verduurzamen en energie-transitieproof te maken. Maar toch heeft Aafje het jaartal 2025 gekozen omdat deze doelstelling ervoor zorgt dat Aafje per omgaande in actie komt met al haar investeringen in gebouwen en plannen die daartoe worden opgesteld.

Tenten Solar, de leverancier van de zonnepanelen, maakte met een drone een filmpje van de daken van een aantal gebouwen, waaronder Aafje Endeldijk en Aafje Reyerheem. In het filmpje zijn de zonnepanelen goed te zien. 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten