Aafje hervat corona zorg in tijdelijk Coronacentrum 

Geplaatst op 06-08-20
Aankomst coronaptient zorghotel 2
De afgelopen weken zijn het aantal besmettingen in Rotterdam helaas flink opgelopen. Het aantal patiënten met corona in de omliggende ziekenhuizen neemt daarmee ook weer toe De eerste ziekenhuizen zijn hun corona afdelingen weer aan het inrichten. Ook bij het door Aafje opgezette tijdelijke coronacentrum in Aafje Zorghotel locatie Maasstad Ziekenhuis, zijn de eerste corona-patiënten aangemeld. Helaas is dit alweer binnen twee weken na het uitzwaaien van de laatste patiënten van de eerste corona uitbraak.

​Aafje is in het Zorghotel locatie Maasstad Ziekenhuis de afgelopen weken voorzichtig weer overgegaan op de reguliere herstelzorg. Wel bleven er een aantal bedden beschikbaar voor corona patiënten op een speciaal hiervoor ingerichte etage. Deze speciale corona-afdeling is volledig gescheiden van de andere afdelingen binnen het zorghotel en is voorzien van alle nodige voorzorgsmaatregelen om zo veilig mogelijk de beste zorg te kunnen bieden.

Ruud Jonkman, directeur Aafje: "Met al onze expertise en ervaring van de afgelopen maanden, zijn wij de aangewezen plek om weer corona opvang te organiseren. De komende dagen volgen wij de ontwikkelingen in de regio nauwlettend om zo in te kunnen spelen op de vraag die er ligt." 

De speciale corona-afdeling is beschikbaar voor patiënten met een corona-besmetting vanuit omliggende ziekenhuizen, VVT-instellingen of vanuit thuis via de huisarts.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten