Aafje en Van Putten introduceren zorgformules voor ouderen met een kleine beurs

Geplaatst op 05-11-19
Foto aafje franchise
Zorgvilla Tante Toos en de Dienstbode zijn twee formules in het nieuwe franchiseconcept van ouderenzorgorganisatie Aafje en Hans van Putten, Destijds ontwikkelaar van de Thomashuizen. Franchisenemers gaan via Aafje Coƶperatie zorg bieden aan ouderen in de regio Rijnmond en Drechtsteden die het niet zo breed hebben.

De stijgende vraag naar ouderenzorg en het verdwijnen van de oude verzorgingshuizen in de regio Rijnmond en Drechtsteden zijn de aanleiding voor het nieuwe franchiseconcept vertelt Guy Buck, bestuurder van Aafje. ‘De huidige situatie is niet houdbaar. Vanwege het kleine aanbod is het voor mensen met een smalle beurs lastig een geschikte woonruimte met zorg te vinden in de regio.’

Formules
Hans van Putten, die in 2003 het concept Thomashuizen introduceerde, is trots op de twee formules die hij samen met Aafje ontwikkelde. Binnen de formule ‘Zorgvilla Tante Toos’ zal plaats zijn voor vijftien tot achttien mensen met dementie. De ouderen wonen bij elkaar en krijgen veel persoonlijke aandacht van de franchisenemer en de medewerkers. De formule ‘de Dienstbode’ is bedoeld voor mensen met een lichte zorgvraag. Zij krijgen hulp en zorg in hun eigen huurappartement en hebben daarvoor één aanspreekpunt: de Dienstbode, dus de zorgondernemer. Deze zorgt tevens voor leuke activiteiten en gezelligheid in de gezamenlijke ruimte die voor hen in de eigen flat beschikbaar komt.

De ouderen hoeven niet te verhuizen om in aanmerking te komen voor de zorg en dienstverlening van de Dienstbode, mits zij in een flat wonen waar de Dienstbode aanwezig is. Zorgvilla Tante Toos zal zich ook voornamelijk vestigen in bestaand vastgoed. Aafje Coöperatie voorziet daarin. ‘Corporaties zijn erg enthousiast over de plannen. De Dienstbode geeft op een nieuwe manier concreet antwoord op het verdwijnen van de verzorgingshuizen,’ vertelt Buck.

Van Putten legt uit hoe Aafje Coöperatie de kosten laag kan houden en de ondernemers kan voorzien van een goed en veilig gebouw. ‘Er is een toeslag beschikbaar voor kleinschalig wonen die wij zullen inzetten en omdat de ouderen het niet zo breed hebben, krijgen zij huurtoeslag.’ Ouderen met een inkomen dat lager is dan de huurtoeslaggrens komt in aanmerking om te wonen bij Zorgvilla Tante Toos.

Zorgvilla Tante Toos en de Dienstbode zijn twee nieuwe formules van ouderenzorgorganisatie Aafje en Hans van Putten, destijds ontwikkelaar van de Thomashuizen. Franchisenemers gaan via Aafje Coöperatie zorg bieden aan ouderen in de regio Rijnmond en Drechtsteden die het niet zo breed hebben.

Voor informatie bekijk je het nieuwsbericht op www.zorgvisie.nl 
 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten