Aafje en Te Hoogerbrugge

Geplaatst op 22-12-16
Aafje en Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam (SOR) hebben de intentie om in het seniorencomplex Te Hoogerbrugge een gesloten afdeling voor mensen met dementie te starten. De samenwerking tussen SOR en Aafje biedt mogelijkheden voor alle bewoners van Te Hoogerbrugge om betere zorg in de thuissituatie te ontvangen en daarmee langer thuis te blijven wonen.

De sterke vergrijzing in de wijk Ommoord en zeker ook in Te Hoogerbrugge zorgt voor een toenemende complexe zorgvraag. Op dit moment is het voor bewoners van Te Hoogerbrugge bijvoorbeeld niet mogelijk daar te blijven wonen wanneer dementie een gevorderd stadium bereikt. Het huidige complex biedt niet de noodzakelijke veiligheid van een beschermde woonomgeving. Ook kan daar op dit moment geen zwaardere verpleeghuiszorg geboden worden. Bij gevorderde dementie is het dan noodzakelijk elders te gaan wonen, vaak tegen de wens van de bewoner zelf, de partner en/of familie. Ook heeft de SOR structureel te maken met leegstand in gebouw 4 van te Hoogerbrugge. Door in gebouw 4 van Te Hoogerbrugge een beschermde woonomgeving te creëren, kunnen mensen in hun vertrouwde omgeving blijven wonen, in de nabijheid van de partner.

Voor de huidige bewoners is de verandering groot, met name voor een aantal huurders van de appartementen in de toren van gebouw 4. Met hen zoekt SOR naar andere, passende woonruimte. Zij kunnen allemaal binnen Te Hoogerbrugge verhuizen. Zij zijn hierover door de SOR op verschillende manieren geïnformeerd. Bewoners worden persoonlijk begeleid door een professionele organisatie. Desgewenst krijgen ze ook professionele verhuishulp. Op www.sor.nl/thb staat alle informatie van de SOR over de plannen met Te Hoogerbrugge.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten