Aafje en Polikliniek de Blaak slaan ‘handen ineen’

Geplaatst op 06-03-17
Aafje en polikliniek de blaak slaan %e2%80%98handen ineen%e2%80%99
Op maandag 6 maart ondertekenden Aafje en Polikliniek de Blaak een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee wordt de revalidatiezorg binnen Aafje aangevuld met gespecialiseerde zorg en verblijf voor patiënten na behandeling van liposuctie bij lipoedeem. Zij kunnen na de behandeling terecht bij het Aafje zorghotel. Hiermee wordt zorg, toezicht en verblijf gegarandeerd tot ze na toestemming van de behandelend arts naar huis kunnen.

Nazorg en verblijf in het zorghotel voor lipoedeem patiënten

Wanneer patiënten van Polikliniek De Blaak  verblijven in het zorghotel van Aafje kunnen zij rekenen op zorg, toezicht en aandacht die direct samenhangt met de behandeling. Denk hierbij aan de inname van eventuele  medicatie, ondersteuning bij dagelijkse verzorging, naleven van de instructies van de arts en de noodzakelijke controles. Polikliniek de Blaak zorgt voor de bereikbaarheid van de behandelend arts en de noodzakelijke zorgmaterialen zoals kousen en pleisters. De behandelend arts van de kliniek is tevens verantwoordelijk voor de nacontrole en het besluit of de patiënt naar huis mag.

Kennis en ervaring

Polikliniek de Blaak heeft ruime kennis en ervaring met de behandeling en nazorg  van liposuctie bij lipoedeem patiënten. Deze kennis en ervaring draagt zij middels klinische lessen over aan medewerkers van het zorghotel. Daarnaast zijn er meeloopstages voor verpleegkundigen van het zorghotel. De kwaliteit van zorg wordt geborgd door te investeren in scholing en door  intensief samen te werken aan protocollen voor professionals en informatievoorziening naar de patiënt.

Polikliniek de Blaak

Polikliniek de Blaak is een zelfstandig behandelcentrum gespecialiseerd in flebologie, proctologie, dermatologie, huidtherapie en het uitvoeren van cosmetisch esthetisch chirurgische ingrepen. Polikliniek de Blaak heeft korte wachtlijsten, de gespecialiseerde artsen en therapeuten gebruiken de nieuwste apparatuur en de laatste behandelmethoden. De behandelingen worden bij medische indicatie volledig vergoed Dit laatste geldt niet voor cosmetisch esthetisch chirurgische ingrepen, zoals liposuctie bij lipoedeem.

Aafje

Aafje is een zorgorganisatie, werkzaam op het gebied van thuiszorg in Rotterdam, Dordrecht en omstreken. Aafje heeft verzorgingshuizen in Rotterdam en Ridderkerk en twee zorghotels, één zorghotel bij het Franciscus Gasthuis en één bij het Maasstad ziekenhuis.

Klik hier voor meer informatie over verblijf in een zorghotel


Kijk voor meer informatie over Polikliniek de Blaak op:
www.polikliniekdeblaak.nl

 

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten