Aafje en Hospicevrijwilligers Rotterdam slaan ‘handen ineen’.

Geplaatst op 08-02-16
Aafje   hvrlr
Op maandag 8 februari ondertekenden Aafje en Hospicevrijwilligers Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst. Hiermee wordt de palliatieve zorg binnen Aafje aangevuld door de inzet van vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in sociale palliatieve zorg.

Palliatieve zorg binnen Aafje

Aafje startte vorig jaar een project om de zorg voor klanten met een palliatieve aandoening (meer) onder de aandacht te brengen. Inmiddels zijn de gespecialiseerd palliatief verpleegkundigen binnen Aafje opgeleid tot trainer on the job. Zij ‘trainen’ hun collega’s met betrekking tot palliatieve zorg om ervoor te zorgen dat gespecialiseerde hulp op tijd wordt ingeschakeld. Ook zijn zij hét aanspreekpunt voor klanten, familie, vrijwilligers en collega’s.

HVR

Voor de inzet van vrijwilligers bij deze specifieke doelgroep ging Aafje in overleg met de stichting Hospicevrijwilligers Rotterdam. Hier werken vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in sociale palliatieve zorg. Zij worden alleen ingezet voor de sociale kant van mensen in de palliatieve fase en dat sluit zorg- en/of verpleegtaken uit.

Samenwerking    

Vrijwilligers (HVR) kunnen zich voor een bezoek bij een palliatieve klant van Aafje inschrijven door middel van een Gmail agenda. Zo weet de coördinator van HVR welke vrijwilliger wanneer beschikbaar is. Door de vrijwilligers te ‘koppelen’ aan verzorgenden en verpleegkundigen van Aafje is hun inzet van toegevoegde waarde voor de klant.

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten