Hulp bij dementie

Dementie kan veel vragen en onzekerheden oproepen. Een casemanager ondersteunt u en/of uw mantelzorger in dit geval graag zodat u gegarandeerd bent van een passend en gecoördineerd aanbod van zorg en diensten.
 

PG-team inschakelen

Is er sprake van (beginnende) dementie, dan kunt u voor advies en begeleiding in de thuissituatie contact opnemen met een casemanager van het mobiel PG-team. Deze deskundige op het gebied van dementie denkt niet alleen mee, maar regelt indien gewenst ook daadwerkelijk de zorg.

De inzet van de casemanager is gericht op:

  • adviseren in omgaan met dementie
  • adviseren over verschillende vormen van zorg
  • het regelen van (tijdelijke) opname in een verzorgings- of verpleeghuis
  • het informeren over zorg, activiteiten en huisvesting
  • ondersteuning bij contact leggen met de verschillende instantiesKosten en indicatie

Begeleiding bij dementie wordt betaald vanuit de Zorgverzekeringswet. Dit betekent dat uw zorgverzekeraar de zorg vergoedt vanuit de basisverzekering. U betaalt geen eigen bijdrage aan het Centraal Administratiekantoor (CAK). Deze zorg heeft geen invloed op het ‘eigen risico’. U heeft geen indicatie nodig. Voor hulp bij dementie, neemt u contact op met de Aafje klantenservice.
 

Wachttijden casemanagement dementie

Het komt soms voor dat er een wachtlijst is voor een casemanager dementie. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. Via deze link bekijkt u de huidige wachttijden voor een casemanager dementie bij u in de buurt.
 

Direct het mobiel PG-team inschakelen

Bel voor het maken van een afspraak de Aafje klantenservice 088 8 233 233 of vul het onderstaande formulier in.

Downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten