Revalidatielocaties

Bij Aafje Revalidatie Maasstad of Aafje Revalidatie Franciscus (voorheen Zorghotels) kunt u na een ziekenhuisopname tijdelijk verblijven om te herstellen en te revalideren. Vanwege de centrale ligging kunnen zowel klanten uit Rotterdam als uit de omgeving Dordrecht en Capelle aan den IJssel hier terecht.

In de revalidatiecentra wordt specialistische revalidatie kennis op het gebied van verzorging, verpleging en behandeling geboden in een gastvrije omgeving. U kunt hier terecht als u na een operatie of opname in het ziekenhuis geen specialistische zorg meer nodig heeft, maar nog wel behoefte heeft aan een periode van revalidatie en/of herstel.

Gastvrije omgeving

Bij Aafje Revalidatie Maasstad of Aafje Revalidatie Franciscus kunt u onder professionele begeleiding revalideren, als u moet herstellen van bijvoorbeeld een operatie, ongeval of ernstige ziekte. Onze specialisten maken een op u afgestemd revalidatieprogramma. Zo kunt u in een gastvrije omgeving optimaal herstellen.

Specialisten

Onze specialisten zorgen ervoor dat uw verblijf zowel aangenaam als verantwoord is. 

Het behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog en/of maatschappelijk werker. Zij werken samen met u aan professionele reactivering; uw revalidatie en herstel staat bij hen voorop.

Het zorgteam is er speciaal voor uw welzijn en het verlenen van de beste zorg. Het team bestaat, onder leiding van een specialist ouderengeneeskunde, uit verpleegkundigen, verzorgenden en een verpleegkundig specialist. 

Kosten & vergoedingen

Uw zorgverzekering vergoedt kosten vanuit de basisverzekering:

 • met een passende Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) voor Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) van de specialist ouderengeneeskunde.
 • of met een passende indicatie voor Eerstelijnsverblijf.

 

Vergoed vanuit de basisverzekering

Uw zorgverzekering vergoedt alle kosten vanuit de basisverzekering: overnachting, ontbijt, lunch, diner, zorg en behandeling. Mogelijk betaalt u wel een bedrag uit uw ‘eigen risico’. Uw zorgverzekeraar kan u informeren over de hoogte van uw (resterende) eigen risico.

Eventuele overige kosten komen voor eigen rekening. Daarbij kunt u denken aan kosten voor het gebruik van het interactieve televisiesysteem, alcoholische drankjes bij de maaltijd, telefoonkosten en consumpties genuttigd in het Sportscafé.

Indien u in aanmerking komt voor een indicatie kunt u bij Aafje terecht voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) of Eerstelijns Verblijf (ELV) in Aafje Revalidatie Maasstad of Aafje Revalidatie Franciscus. Aafje heeft in 2020 contracten gesloten met alle verzekeraars met uitzondering van Caresq.

Particulier verblijf

U kunt er ook voor kiezen om zonder indicatie in Aafje Revalidatie Maasstad of Aafje Revalidatie Franciscus te verblijven. De kosten worden dan niet vergoed.
U kunt kiezen uit verblijf met óf zonder zorg.

Kamerprijzen

Verblijf op kamer van een gast met ontbijt 

€ 37,50 per nacht

Eenpersoonskamer met logies en ontbijt

€ 100,- per nacht

Tweepersoonskamer met logies en ontbijt

€127,50 per nacht

Bij een langere verblijfsduur kunt u in aanmerking komen voor een korting. Neemt u hiervoor contact op met ons op. Mogelijk wordt uw verblijf vergoed vanuit een aanvullend pakket. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Arrangementen

Low Care arrangement met lichte zorg en maaltijden   

€150,- per nacht

Inclusief hulp bij het wassen en aankleden en een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en diner.

Medium Care arrangement met lichte zorg en maaltijden

€205,- per nacht

Inclusief verzorging en verpleging (zoals wondverzorging, sondevoeding, infusen etc.) en een uitgebreid ontbijt- en lunchbuffet en diner.

Overige
Overige paramedische behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychotherapie kunnen- afhankelijk van uw zorgverzekering- worden vergoed.

 

Veelgestelde vragen over Revalidatielocaties

Zijn er bezoektijden voor de revalidatielocaties?

Nee, er zijn geen bezoektijden. Bezoek is altijd welkom!

Wanneer kan ik van de revalidatielocaties gebruikmaken?

Onze revalidatielocaties zijn speciaal ingericht voor mensen die tijdelijk niet thuis kunnen verblijven. U heeft geen specialistische zorg (meer) nodig, maar er is toch behoefte aan een bepaald niveau van ondersteuning. Dat kan zijn doordat u herstellende bent van een medische ingreep, u wilt revalideren onder professionele begeleiding of doordat u zich nog niet zeker genoeg voelt om thuis te verblijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Aafje Klantenservice op telefoonnummer 088 8 233 233 of via het bovenstaande contactformulier op deze website.

Bekijk alle antwoorden op onze veelgestelde vragen pagina

Gerelateerde locaties

 • Aafje Revalidatie Franc...

  Rotterdam
  Aafje Revalidatie Franciscus (in Rotterdam-Noord) beschikt over 60 eenpersoonskamers en zes kamers waar gasten met hun partner kunnen verblijven. De revalidatielocatie heeft een eigen hoofdingang die te bereiken is via de hoofdingang van het ziekenhuis.

  Rotterdam
  Kleiweg 500, 3045 PM
  010 422 4040

 • Aafje Revalidatie Maass...

  Rotterdam
  In Rotterdam-Zuid is Aafje Revalidatie Maasstad gevestigd in de Zorgboulevard met een vaste verbinding naar het ziekenhuis. Aafje Revalidatie Maasstad beschikt over 79 eenpersoons- en 42 tweepersoonskamers.

  Rotterdam
  Maasstadweg 2, 3079 DZ
  088 823 2000

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten