Hoppesteyn voor ouderenzorg Rotterdam

ouderenzorg in Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Kralingen Crooswijk

Eindelijk schijnt de zon weer eens lekker. Een goede reden voor mevrouw en meneer Van Rijswijk om erop uit te gaan. Ze trekken de deur van hun appartement in de woontoren van de Aafje locatie Hoppesteyn achter zich dicht en gaan met de lift naar beneden. Omdat Hoppesteyn centraal ligt tussen Kralingen en Crooswijk is het openbaar vervoer goed geregeld en pakken ze de tram naar de markt in het centrum. Op weg naar buiten zeggen ze enkele andere bewoners gedag, zij zitten achter de computer en in de bibliotheek. Echtpaar Van Rijswijk heeft zich voorgenomen om straks bij terugkomst nog een drankje te drinken op het terras aan het water van De Boezem aan de achterzijde van Hoppesteyn. Op deze locatie wonen mensen met verschillende culturele achtergronden zelfstandig met zorg, echtparen en alleenstaanden, maar ook zijn er bewoners met een dementieaandoening. Daarnaast weten veel buurtbewoners de weg naar deze locatie te vinden, als het gaat om ouderenzorg rotterdam. Er is altijd iets is te doen. Dat zorgt voor een gezellige en levendige begane grond die rechtstreeks toegang geeft tot het sfeervolle brasserie ‘De Boezem’.

Wachttijd: VPT 3 tot 6 maanden / Verpleegd wonen met dementiezorg 6 - 9 maanden
Meer informatie of een rondleiding aanvragen                Bekijk ons kwaliteitsvenster

 

Kenmerken

 • modern verzorgingshuis
 • ruime tweekamerappartementen (ook geschikt voor echtparen)
 • oppervlakte: ca. 47,5 m2
 • Bekijk plattegrond
 • sfeervolle brasserie
 • kapper, pedicure, fysiotherapeut, diëtist, ergotherapeut en bibliotheek aanwezig  
 • computer faciliteiten
 • uitgebreid activiteitenaanbod
 • lekkere tuin met zitjes
 • centrum Rotterdam bereikbaar met tram (tramhalte voor de deur)


Zorg


Op locatie Hoppesteyn biedt Aafje verschillende woon-zorg mogelijkheden. Verzorgd Wonen somatiek en Bescherm Wonen PG (dementie). Dit zijn zelfstandige woonvormen met zorg, die ook 24 uur per dag aanwezig is. Ook klanten met chronische somatische of PG aandoeningen zijn welkom in dit huis. U komt in aanmerking met een ZZP 4ZZP 5 en ZZP 0, Dit kan met/zonder WZD art. 21.

 

Tijdelijk  verblijf

Hoppesteyn biedt de mogelijkheid voor een tijdelijk verblijf, dit kan onder een ELV Laag Complex, Wmo respijtzorg en overbruggingszorg.
 

Om te toetsen of u in aanmerking komt voor locatie Hoppesteyn kunt u contact opnemen met de klantadviseur via de klantenservice op 088 8233 233.

 

Is er een wachtlijst?

Wij begrijpen dat het vervelend is als u moet wachten op een plaats in het huis van uw voorkeur. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er soms wachtlijsten zijn.
Klik hier voor de actuele wachtlijst

Is deze locatie geschikt voor mij?

Om te kunnen beoordelen of een specifieke locatie voor u of uw naaste een geschikte woonomgeving is, bekijkt een team van professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige en een klantadviseur uw persoonlijke situatie en specifieke behoefte. Op basis daarvan krijgt u van ons een persoonlijk advies.

 

Wat als mijn situatie verandert?

Veranderingen in de persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op de zorgbehoefte. Het kan dan voorkomen dat u of uw naaste niet meer in de meest geschikte locatie woont. We willen al onze bewoners graag de beste zorg bieden passend bij de zorgbehoefte. In dat geval gaan wij altijd het gesprek met u aan om te kijken welke oplossing het beste past bij u en uw situatie.

 

Download de wegwijzer

 

Wonen

Op Hoppesteyn zijn comfortabele 2-kamer appartementen beschikbaar. Deze zijn ook geschikt voor echtparen. Daarbij biedt deze locatie een veelheid aan faciliteiten zoals een internetcafé, een bibliotheek, pedicure en kapper. Verder is er een gezellige brasserie met een heerlijke tuin aan het water van De Boezem. Van maandag t/m zaterdag kunt u terecht in onze winkel met uitgebreid assortiment.

Welzijn

Op deze drukke en gezellige locatie worden leuke activiteiten georganiseerd.  Daar zijn buurtbewoners ook van harte welkom en dat zorgt voor veel dynamiek.  De begeleiding daarvan doen dagbestedingscoaches samen met enthousiaste vijrwilligers. Een actueel overzicht van deze activiteiten kunt u zien op https://www.aafje.nl/welzijn-en-activiteiten.

Bereikbaarheid

De tram stopt bij Hoppesteyn voor de deur. Dat zorgt ervoor dat deze locatie gemakkelijk bereikbaar is. Maar ook dat bewoners snel in het centrum kunnen zijn. Bent u nog goed ter been, dan is ook halte Oostplein van de metro op loopafstand (1 km)

Werken

Op deze locatie werk je in één van de vier teams bij de ondersteuning van de bewoners. Het werk is er afwisselend. Je collega’s, afkomstig uit diverse culturen, zijn heel direct, zorgen goed voor elkaar, zijn open en houden van gezelligheid. Wil jij werken in de ouderenzorg rotterdam? Meer informatie over werken op Hoppesteyn én actuele vacatures tref je aan op www.werkenbijaafje.nl

Naar werkenbijaafje.nl

 

Foto's

Klik op de onderstaande foto's om deze te vergroten

Waarderingen

“Het is erg gezellig in huis, er is veel te doen”

“Er is hier veel aandacht voor de bewoners ook al zijn ze niet makkelijk in de omgang”

“Het huis heeft een mooie tuin en een mooi restaurant”

Onze specialisten en behandelingen

 • specialist ouderengeneeskunde
 • fysiotherapeut
 • ergotherapeut
 • logopedist
 • diëtist
 • psycholoog    
 • diabetesverpleegkundige
 • verpleegkundig specialist
 • maatschappelijk werk
 • geestelijk verzorger
 • dagvoorzieningen
 • inloopmiddagen voor ouderenzorg rotterdam

 

Meer informatie of een rondleiding aanvragen

Kwaliteitsvenster Aafje locatie Hoppesteyn

Zelfstandig wonen met de juiste zorg én het centrum van Rotterdam binnen handbereik Meneer Middelkoop

Gerelateerde downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten