Ben Oude NijHuis

Rotterdam-Overschie

Het Ben Oude NijHuis is een kleinschalige woonvorm, gevestigd in een voormalig klooster in Rotterdam-Overschie. Het is bedoeld voor mensen met een (lichte) zorgvraag of dementie.

Wonen en zorg

Het voormalig klooster bestaat uit 2 verschillende vleugels, een zorgvleugel en een woonvleugel. In de woonvleugel wonen mensen zelfstandig met een (lichte) zorgvraag. De zorgvleugel wordt bewoond door mensen met dementie met een zware zorgvraag.

In het Ben Oude NijHuis staan de wensen van de bewoners centraal. De zorg gaat uit van hun behoeften en hun ritme. Er zijn 3 woongroepen van ieder 8 tot 9 bewoners. Elke woongroep heeft een eigen huiskamer met zicht op de prachtige kloostertuin, van maar liefst 3000 m2. Een tuin waar bewoners zo vaak als ze willen kunnen vertoeven.

Ben Oude NijHuis

Zorgvleugel

De zorgvleugel van het Ben Oude NijHuis hebben wij speciaal ingericht voor mensen met dementie en een zwaar zorgprofiel met ZZP 5 met behandeling op VPT basis.

Wij vinden het belangrijk dat bewoners zich thuis voelen in het Ben Oude NijHuis. Onze zorgmedewerkers gaan in hun werkwijze uit van vraaggerichte zorgsturing. Tijdens kennismakingsgesprekken met bewoner en familie wordt vastgesteld waar de behoefte van de bewoner ligt op het gebied van begeleiding, verzorging en dagbesteding. Om de best mogelijke zorg voor bewoners mogelijk te maken, is open en duidelijke communicatie een belangrijke voorwaarde. Wij blijven graag in gesprek met de bewoner en de familie over hoe de kwaliteit van leven van een bewoner voortdurend zo optimaal mogelijk blijft.

 


 

Is er een wachtlijst?

Wij begrijpen dat het vervelend is als u moet wachten op een plaats in het huis van uw voorkeur. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er soms wachtlijsten zijn.
Klik hier voor de actuele wachtlijst.


Is deze locatie geschikt voor mij?

Om te kunnen beoordelen of een specifieke locatie voor u of uw naaste een geschikte woonomgeving is, bekijkt een team van professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige en een klantadviseur uw persoonlijke situatie en specifieke behoefte. Op basis daarvan krijgt u van ons een persoonlijk advies.

Wat als mijn situatie verandert?

Veranderingen in de persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op de zorgbehoefte. Het kan dan voorkomen dat u of uw naaste niet meer in de meest geschikte locatie woont. We willen al onze bewoners graag de beste zorg bieden passend bij de zorgbehoefte. In dat geval gaan wij altijd het gesprek met u aan om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 


 

 

Bijzondere ontstaansgeschiedenis

Het huis is vernoemd naar Ben Oude Nijhuis. De man die in het najaar van 2014 de verpleeghuiszorg voor zijn dementerende vrouw aan de kaak stelt. Oude Nijhuis doet dat samen met Joop van Rijn, de vader van staatssecretaris Martin van Rijn. Samen zorgen de mannen ervoor dat de slechte omstandigheden in veel verpleeghuizen weer onder de aandacht komen. Ben Oude Nijhuis overlijdt een paar weken na alle publiciteit, op 82-jarige leeftijd.

Ben Oude NijhuisBron: Hollandse Hoogte

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten