Slinge

Charlois

In Rotterdam Charlois biedt Aafje Slinge meerdere vormen van zorg. U kunt er heerlijk zelfstandig wonen in een comforbel 3-kamerappartement met zorg binnen handbereik. Maar ook is er verpleeghuiszorg voor mensen met geheugenproblematiek. We lichten ze hieronder nog wat verder toe.

Wonen met zorg.
In Rotterdam-Charlois kunt u heerlijk wonen met zorg aan winkelstraat de Slinge. Zelfstandig wonen in comfortabele 3-kamerappartementen, met alle zorg en gemak voorhanden. De winkelstraat Slinge is altijd leuk om even naartoe te gaan voor een boodschapje, een kopje koffie te drinken of gewoon lekker te wandelen. Wonen zoals thuis, waar u en/of uw mantelzorger ook zoveel mogelijk zelf doet. Maar waar wij u graag ondersteunen bij dat wat u niet meer kunt. Voor de warme maaltijd, een kopje koffie of gezellige activiteiten kunt u terecht in de ontmoetingsruimte van de locatie. Indien gewenst kunt u de warme maaltijd ook in uw eigen appartement nuttigen.Wilt u uw eigen leven leiden, maar heeft u soms een ander nodig? Aafje is graag die ander.

Onze ontmoetingsruimte verbindt de toren van de verzorging aan de toren van de verpleging. In samenspraak met uw huisarts kunt u gebruik maken van de behandelaren van de Slinge via uw zorgverzekering, denkt u hierbij aan de fysiotherapeut, ergotherapeut en diëtiste. U kunt bij ons terecht met een beschut wonen indicatie (zorgprofiel 4 op somatische grondslag) en in overleg, afhankelijk van de zorgvraag, een zorgprofiel 6 (beschermd wonen).  U blijft onder behandeling van uw eigen huisarts, met 24 uur per dag zorg in de nabijheid beschikbaar.

Verpleeghuiszorg
In Rotterdam-Charlois biedt Aafje Slinge verpleeghuiszorg aan bijna 100 ouderen met geheugenproblematiek. De locatie biedt optimale zorg en veiligheid passend bij de behoefte van de bewoners in deze tijd. Aafje komt daarmee tegemoet aan de moderne wensen voor persoonlijke zorg, prettig wonen en een gezellige leefomgeving. In dit moderne huis biedt Aafje persoonsgerichte zorg op een kleinschalige manier. Alle bewoners wonen in een 2-kamerappartement met eigen badkamer en toilet. Het appartement  is onderdeel van een kleine woongroep van 9 bewoners met een gezamenlijke huiskamer met –op de hogere verdiepingen - prachtig uitzicht over Rotterdam. In de huiskamer kunnen bewoners gezamenlijk eten, koffiedrinken en bijvoorbeeld tv kijken. Activiteiten vinden plaats in de huiskamers maar ook in de gezellige ontmoetingsruimte..De ontmoetingsruimte verbindt de hoge toren (verpleging) aan de toren waar mensen in de verzorging wonen. U kunt bij ons terecht met de indicatie beschermd wonen met intensieve dementiezorg (zorgprofiel 5). 

Verzorgd wonen: 18-24 maanden Verpleegd wonen: 2-4 maanden

Meer informatie of een rondleiding aanvragen   Download Wegwijzer

 

Kenmerken verpleegafdeling

 • Tweekamerappartement met ruime badkamer
 • Verpleegd wonen voor mensen met dementie
 • Kleinschalig woon-zorgcomplex
 • Uitgerust met de modernste technologie
 • Gezamenlijke huiskamer op iedere verdieping
 • Wekelijkse schoonmaak van de woning
 • Wonen met veel privacy
 • Voldoende gratis parkeergelegenheid
   

Kenmerken Wonen met zorg

 • Ruime lichte driekamerappartementen met balkon of terras
 • Modern wooncomplex
 • 24 uur zorg binnen handbereik, geen intensieve verpleegzorg
 • Onder behandeling bij eigen huisarts
 • Wekelijkse schoonmaak van uw woning
 • Gezellige onmoetingsruimte met activiteitenprogramma
 • Voldoende gratis parkeergelegenheid
 • Winkels aan de overkant
 • Metrostation op 10 minuten loopafstand
 • U kunt hier terecht met een ZZP 4 (somatiek) en ZZP 6 (in overleg)
   

Zorg

Op Slinge worden in de hoogbouw psychogeriatrische bewoners verpleegd. Er is 24 uur per dag verpleging aanwezig. Ook zijn er specialisten zoals een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut, specialist ouderengeneeskunde en vele anderen. Afspraken met deze specialisten kunnen thuis bij de bewoners plaatsvinden of op de verpleegafdeling. In de laagbouw wonen mensen zelfstandig met een somatische zorgvraag in een comfortabel appartement. 

Voor de verpleegafdeling in de hoogbouw komen klanten in aanmerking met ZZP 5. U komt in aanmerking voor een ‘verzorgd wonen – appartement’ in de laagbouw met ZZP 4, ZZP 6 in overleg zonder behandeling. Wilt u weten of aan de voorwaarden voldoet, of wilt u een rondleiding aanvragen, neemt u dan contact op met de klantadviseur van Slinge via 088-8233 233

Is er een wachtlijst?

Wij begrijpen dat het vervelend is als u moet wachten op een plaats in het huis van uw voorkeur. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er soms wachtlijsten zijn.
Klik hier voor de actuele wachtlijst

Is deze locatie geschikt voor mij?

Om te kunnen beoordelen of een specifieke locatie voor u of uw naaste een geschikte woonomgeving is, bekijkt een team van professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige en een klantadviseur uw persoonlijke situatie en specifieke behoefte. Op basis daarvan krijgt u van ons een persoonlijk advies.

Wat als mijn situatie verandert?

Veranderingen in de persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op de zorgbehoefte. Het kan dan voorkomen dat u of uw naaste niet meer in de meest geschikte locatie woont. We willen al onze bewoners graag de beste zorg bieden passend bij de zorgbehoefte. In dat geval gaan wij altijd het gesprek met u aan om te kijken welke oplossing het beste past bij u en uw situatie.

Wonen

De 3 kamer appartementen van het verzorgd wonen gedeelte van Slinge zijn comfortabel en voorzien van moderne technologie, zoals een beeldtelefoon waarmee u kunt zien wie er voor de deur staat. Maar ook personenalarmering, waardoor u snel iemand kunt waarschuwen als het nodig is. Op de verpleegafdeling hebben de bewoners een eigen zit/slaapkamer en een gezamenlijke huiskamer met fraai uitzicht.

Welzijn

Op locatie Slinge worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op de verpleegafdeling voor de bewoners en in de ontmoetingsruimte voor de klanten van de verzorgd wonen appartementen. Deze laatste zijn ook toegankelijk voor buurtbewoners die hieraan ook kunnen deelnemen. Voor een overzicht van deze activiteiten kunt u kijken op onze activiteitenkalender.

Naar de activiteitenkalender

 

Bereikbaarheid

Locatie Slinge is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook is er ruime parkeergelegenheid.

Werken

Op deze locatie is het prettig en afwisselend werken, omdat er bewoners zijn met verschillende zorgvragen en –behoeften. Dat maakt het werk erg afwisselend. Voor meer gedetailleerde informatie over werken op Slinge kun je kijken op www.werkenbijaafje.nl

Naar werkenbijaafje.nl

 

Foto's

Klik op de onderstaande foto's om deze te vergroten

Zorgkaart nederland 7.9

Waarderingen

 • De verzorging is goed en heel vriendelijk staan je altijd te woord 
 • een mooie locatie voor mensen met alzheimer. 
 • een prettig huis met fijne verpleegkundigen en ander medewerkers 

 

Onze specialisten en behandelingen

 • verzorgenden en verpleegkundigen
 • huishoudelijke ondersteuning
 • Aafje behandelaren zijn op afroep  inzetbaar   
 • ADL zorg
 • 24 uurs zorg
 • alarmering

Meer informatie of een rondleiding aanvragen

Een levendig thuis midden in de wijk. Ik woon hier echt naar mijn zin Mevrouw de Bruijn

Gerelateerde downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten