Hoppesteyn voor ouderenzorg rotterdam

ouderenzorg in Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Kralingen Crooswijk

Eindelijk schijnt de zon weer eens lekker. Een goede reden voor mevrouw en meneer Van Rijswijk om erop uit te gaan. Ze trekken de deur van hun appartement in de woontoren van de Aafje locatie Hoppesteyn achter zich dicht en gaan met de lift naar beneden. Omdat Hoppesteyn centraal ligt tussen Kralingen en Crooswijk is het openbaar vervoer goed geregeld en pakken ze de tram naar de markt in het centrum. Op weg naar buiten zeggen ze enkele andere bewoners gedag, die in het internetcafé achter de computer zitten en in de bibliotheek. Echtpaar Van Rijswijk heeft zich voorgenomen om straks bij terugkomst nog even een drankje te drinken op het terras aan het water van De Boezem aan de achterzijde van Hoppesteyn. Op deze locatie wonen mensen met verschillende culturele achtergronden zelfstandig met zorg, echtparen en alleenstaanden, maar ook zijn er bewoners met een dementieaandoening. Daarnaast weten veel buurtbewoners de weg naar deze locatie te vinden, als het gaat om ouderenzorg rotterdam. Er is altijd iets is te doen. Dat zorgt voor een gezellige en levendige begane grond die rechtstreeks toegang geeft tot het sfeervolle restaurant ‘De Boezem’

Meer informatie of een rondleiding aanvragen                Bekijk ons kwaliteitsvenster

 

Kenmerken

 • modern verzorgingshuis
 • ruime tweekamerappartementen
 • echtparenkamers aanwezig
 • Oppervlakte: ca. 47,5 m2
 • Bekijk plattegrond
 • sfeervolle brasserie
 • kapper, pedicure en bibliotheek aanwezig  
 • druk bezocht internetcafé
 • uitgebreid activiteitenaanbod
 • lekkere tuin met zitjes
 • centrum Rotterdam bereikbaar met tram


Zorg


Op locatie Hoppesteyn biedt Aafje verschillende woon-zorg mogelijkheden. Verzorgd Wonen somatiek en Bescherm Wonen PG (dementie). Dit zijn zelfstandige woonvormen met zorg, die ook 24 uur per dag aanwezig is. Ook klanten met chronische somatische of PG aandoeningen zijn welkom in dit huis. U komt in aanmerking met een ZZP 0, ZZP 4, en ZZP 5. Dit kan met/zonder BOPZ indicatie. Ook wordt hier ELV Laag Complex en VPT aangeboden. Daarnaast behoort WMO respijtzorg en particulier verblijf tot de mogelijkheden. Ook biedt Aafje op deze locatie een veelheid aan specialisten en behandelingen aan. Denk hierbij aan fysio- en ergotherapeuten, maar ook specialist ouderengeneeskunde, diëtiste en nog veel meer. Om te toetsen of u in aanmerking komt voor locatie Hoppesteyn kunt u contact opnemen met de klantadviseur via 088 8233 233

 

Is er een wachtlijst?

Op dit moment is er bij Hoppesteyn geen wachtlijst. U kunt hier direct terecht.
Klik hier voor de actuele wachtlijst

Is deze locatie geschikt voor mij?

Om te kunnen beoordelen of een specifieke locatie voor u of uw naaste een geschikte woonomgeving is, bekijkt een team van professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige en een klantadviseur uw persoonlijke situatie en specifieke behoefte. Op basis daarvan krijgt u van ons een persoonlijk advies.

 

Wat als mijn situatie verandert?

Veranderingen in de persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op de zorgbehoefte. Het kan dan voorkomen dat u of uw naaste niet meer in de meest geschikte locatie woont. We willen al onze bewoners graag de beste zorg bieden passend bij de zorgbehoefte. In dat geval gaan wij altijd het gesprek met u aan om te kijken welke oplossing het beste past bij u en uw situatie.

 

Download de wegwijzer

 

Wonen

Op Hoppesteyn zijn comfortabele 2-kamer appartementen beschikbaar. Deze zijn ook geschikt voor echtparen. Daarbij biedt deze locatie een veelheid aan faciliteiten zoals een internetcafé, een bibliotheek, pedicure en kapper. Verder is er een gezellige brasserie met een heerlijke tuin aan het water van De Boezem. Van maandag t/m zaterdag kunt u terecht in onze winkel met uitgebreid assortiment.

Welzijn

Op deze drukke en gezellige locatie worden leuke activiteiten georganiseerd.  Daar zijn buurtbewoners ook van harte welkom en dat zorgt voor veel dynamiek.  De begeleiding daarvan doen dagbestedingscoaches samen met enthousiaste vijrwilligers. Een actueel overzicht van deze activiteiten kunt u zien op https://www.aafje.nl/welzijn-en-activiteiten.

Bereikbaarheid

De tram stopt bij Hoppesteyn voor de deur. Dat zorgt ervoor dat deze locatie gemakkelijk bereikbaar is. Maar ook dat bewoners snel in het centrum kunnen zijn. Bent u nog goed ter been, dan is ook halte Oostplein van de metro op loopafstand (1 km)

Werken

Op deze locatie werk je in één van de vier teams bij de ondersteuning van de bewoners. Het werk is er afwisselend. Je collega’s, afkomstig uit diverse culturen, zijn heel direct, zorgen goed voor elkaar, zijn open en houden van gezelligheid. Wil jij werken in de ouderenzorg rotterdam? Meer informatie over werken op Hoppesteyn én actuele vacatures tref je aan op www.werkenbijaafje.nl

Naar werkenbijaafje.nl

 

Foto's

Klik op de onderstaande foto's om deze te vergroten

Waarderingen

“Het is erg gezellig in huis, er is veel te doen”

“Er is hier veel aandacht voor de bewoners ook al zijn ze niet makkelijk in de omgang”

“Het huis heeft een mooie tuin en een mooi restaurant”

Onze specialisten en behandelingen

 • specialist ouderengeneeskunde
 • fysiotherapeut
 • ergotherapeut
 • logopedist
 • diëtist
 • psycholoog    
 • diabetesverpleegkundige
 • verpleegkundig specialist
 • maatschappelijk werk
 • geestelijk verzorger
 • dagvoorzieningen
 • inloopmiddagen voor ouderenzorg rotterdam

 

Meer informatie of een rondleiding aanvragen

Kwaliteitsvenster Aafje locatie Hoppesteyn

Zelfstandig wonen met de juiste zorg én het centrum van Rotterdam binnen handbereik Meneer Middelkoop

Gerelateerde downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big