Hof van Kralingen

Kralingen

Aafje bouwt Hof van Kralingen. Deze nieuwbouwlocatie is voor mensen met dementie en/of een lichamelijke beperking. Aafje biedt in deze veilige, warme en kleinschalige woonomgeving, intensieve verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling. De verwachte oplevering is het tweede kwartaal van 2023.

Introductie

''Voor iedereen een eigen plek''

Hof van Kralingen heeft straks alles in huis: 

 • Studio met eigen voordeur, ‘slimme’ badkamer en toilet
 • Kleinschalig wonen als uitgangspunt
 • Persoonsgerichte zorg
 • Deskundig en vriendelijk personeel
 • Rolstoelvriendelijk gebouw
 • Ruim zonnig terras
 • Huiselijk, veilig en herkenbaar thuis
 • Veilige buitenruimte voor elke woongroep
 • Ruim aanbod aan faciliteiten en activiteiten
 • Gratis parkeergelegenheid
   

De indeling van Hof van Kralingen

In Hof van Kralingen komen 95 rolstoelvriendelijke éénpersoons studio’s. Iedere studio heeft een eigen toilet, kledingkast en ‘slimme’ badkamer. Door de slimme opening van de deur wordt de badkamer in een handomdraai de helft groter. Er is voldoende ruimte voor een rolstoel en een tillift. De wasbak is bevestigd aan de deur. Zo wordt de ruimte optimaal en slim benut. De kledingkast is op rolstoelhoogte gemaakt. 

De studio’s worden onderdeel van kleine woongroepen. Een woongroep heeft straks maximaal 10 bewoners. De studio’s liggen dan centraal rond twee woongroepen. Elke woongroep krijgt een groot balkon. 
 

verpleeghuis verzorgingshuis Rotterdam hof van Kralingen

 

De bewoner centraal

Er komt op deze nieuwe locatie per woongroep een zorgteam beschikbaar. Met diverse zorgprofessionals, zoals verpleegkundigen en agogisch hulpverleners. Daarnaast komt er een uitgebreid behandelteam met onder andere een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, diëtiste, logopedist en een psycholoog.

Met aandacht

In de huiskamer en op de gangen wordt aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur, kleur, beleveNISSEN en bewegingsruimte. Er valt veel te ontdekken en te beleven. De dagbestedingscoaches en welzijnsgastvrouwen geven de bewoners een-op-een aandacht, Bijvoorbeeld door samen te knutselen of een spelletje te doen. In de woongroep kunnen bewoners deelnemen aan diverse activiteiten. Zij mogen vooral ook dingen zelf doen. Hebben bewoners even geen zin in drukte? Dan kunnen zij de rust opzoeken in hun eigen studio of in één van de beleveNISSEN.

belevenissen snoozel ruimte verzorgingstehuis verpleeghuis Rotterdam Kralingen


Online fotoalbum

Via ons online fotoalbum kunt u de bouw volgen in beeld. Hier publiceren we regelmatig nieuwe foto's en filmpjes van hoe de bouw vordert.

Naar het fotoalbum.

locatie verpleeghuis Rotterdam Kralingen

Gerelateerde downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten