De Twee Bruggen

IJsselmonde

Verpleeghuis De Twee Bruggen, in Rotterdam IJsselmonde is in 2020 volledig gerenoveerd. Het is een duurzaam modern huis, waar bewoners een eigen ruime studio met badkamer hebben. 

In De Twee Bruggen bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte en veel ruimte voor de bewoner om een wandeling te maken. Ook bieden wij veel faciliteiten om het verblijf aangenaam te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer. 

 

Download Wegwijzer

Wonen of tijdelijk verblijven

Langdurige zorg

In het verpleeghuis kunnen mensen met een lichamelijke beperking in een prettige huiselijke omgeving wonen. Zij vinden in De Twee Bruggen een sfeervol thuis. Onze betrokken zorgmedewerkers zijn 24 uur per dag aanwezig om de best mogelijke zorg en ondersteuning te bieden. Wij bieden verzorging en verpleging, zowel tijdelijk als permanent. Om bij ons te wonen is een passende zorgindicatie nodig. Onze klantadviseur kan u helpen met het aanvragen van de indicatie bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Dubbelzorg
Het zorgprogramma Dubbelzorg is van toepassing op kwetsbare ouderen (60+) die op basis van een combinatie van somatiek en gedrag behoefte hebben aan gespecialiseerde en integrale chronische zorg. Veelal ten gevolge van Niet Aangeboren Hersenletsel, uitgebluste of stabiele psychiatrie en/of matige begaafdheid. Binnen dit zorgprogramma wordt multidisciplinair gewerkt en kan er psychomotorische therapie ingezet worden. Binnen het zorgprogramma Dubbelzorg worden ouderen opgenomen met een indicatie WLZ 7 (op somatische grondslag).

Kortdurende zorg 

Op de specialistische afdelingen verblijven mensen tijdelijk. Dit kan zijn om te revalideren na een ziekenhuisopname of ter overbrugging van de periode tussen een ziekenhuisopname en opname in een verpleeghuis.

Overbruggingszorg
Mensen die wachten op een plek bij een (andere) zorgorganisatie en intensieve zorg nodig hebben, verblijven tijdelijk op de afdeling Overbruggingszorg. Deze klanten komen uit het ziekenhuis en overbruggen een aantal maanden bij ons om verder te werken aan hun herstel en vervolgens wordt er gekeken naar een nieuwe woonsetting.

Is er een wachtlijst?

Wij begrijpen dat het vervelend is als u moet wachten op een plaats in het huis van uw voorkeur. Helaas kunnen we niet voorkomen dat er soms wachtlijsten zijn.
Klik hier voor de actuele wachtlijst

Is deze locatie geschikt voor mij?

Om te kunnen beoordelen of een specifieke locatie voor u of uw naaste een geschikte woonomgeving is, bekijkt een team van professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundige en een klantadviseur uw persoonlijke situatie en specifieke behoefte. Op basis daarvan krijgt u van ons een persoonlijk advies.

Wat als mijn situatie verandert?

Veranderingen in de persoonlijke situatie kunnen van invloed zijn op de zorgbehoefte. Het kan dan voorkomen dat u of uw naaste niet meer in de meest geschikte locatie woont. We willen al onze bewoners graag de beste zorg bieden passend bij de zorgbehoefte. In dat geval gaan wij altijd het gesprek met u aan om te kijken welke oplossing het beste past bij u en uw situatie.

"Aangenaam verblijven in een
van onze gerenoveerde studio's" 

Wonen in De Twee Bruggen betekent:

 • gezellige ruime huiskamers
 • een eigen studio met slimme badkamer
 • kleinschalig wonen als uitgangspunt
 • wonen in een woongroep, met eigen entree
 • deskundig en vriendelijk personeel
 • huiselijk, veilig en herkenbaar thuis
 • mooie en volledig uitgeruste behandelruimtes         
 • mooie tuin met terras grenzend aan het park
 • ruim aanbod activiteiten
 • U kunt hier terecht met een  ZZP 6, ZZP 7, ZZP8
  Wat houdt ZZP 6 in? | Wat houdt ZZP 7 in? l Wat houdt ZZP 8 in?
   

Net als thuis
In De Twee Bruggen bieden wij kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een brasserie/ontmoetingsruimte en veel ruimte voor de bewoner om een wandeling te maken. De eigen studio’s zijn onderdeel van kleine woongroepen (maximaal 10 bewoners) en zijn gesitueerd om een gezamenlijke huiskamer. 

Gezellige woongroep
Alle bezigheden gebeuren op de woongroep; de dagelijkse zorg wordt er verleend, er wordt met elkaar gegeten, samen koffie gedronken en de krant gelezen of andere activiteiten. Ook schrijft het zorgpersoneel er de rapportages. Wenst u privacy? Dat kan uiteraard in de eigen studio.

Foto's

Klik op de onderstaande foto's om deze te vergroten

Kwaliteitsvenster Aafje locatie De Twee Bruggen

‘Wat een fijne, groene woonomgeving! Dit huis geeft een veilig en vertrouwd gevoel’

Gerelateerde downloads

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten