Zinvolle dag op de huiskamers

In de huizen van Aafje verblijven de bewoners een groot deel van de dag op de gezamenlijke huiskamer. Het nuttigen van de maaltijd, een kopje koffie/thee, het kijken naar de tv of het gezamenlijk luisteren naar muziek vindt op de huiskamer plaats. Aafje hecht veel waarde aan een veilig, warm, gastvrij woon- en leefklimaat op de huiskamers. In overleg met onze bewoners besteden wij veel aandacht aan sfeer en beleving, in het bijzonder op j feest- en themadagen. Bijvoorbeeld met de inrichting van de huiskamer, verse bloemen op tafel, een verwenontbijt of  een high tea.

Activiteiten
Vanuit de wensen en behoeften van bewoners worden individuele-  en/of  groepsactiviteiten  georganiseerd op de huiskamer. Maar dat kan ook op andere plekken in het huis.  Denk hierbij aan de tuin of het terras, het ontmoetingsplein of de eigen woonstudio.   De bewoners kunnen naar eigen keuze deelnemen aan een gevarieerd programma. Zoals een huiskamerconcert, een gezelschapsspel, enkele beweegoefeningen, schilderen, een groepsgesprek, leuk uitstapje of een lekkere wandeling in de buitenlucht. Bij de programmering van activiteiten wordt rekening gehouden met de wensen en mogelijkheden van de bewoner. Daarbij is bijzondere  aandacht voor zintuigactivering, beweging en ontspanning. Er wordt gebruik gemaakt van een breed scala  aan,  innovatieve  en digitale middelen en (reminiscentie)methoden. Voorbeelden hiervan zijn de belevenis- en tovertafel, cradle, interactieve katten, PARO-zeehond, virtuele fiets en zorgrobot ZORA. Met de duofiets kan de bewoner met een verwant of maatje lekker fietsten in de omgeving.

Naar welzijn en activiteiten

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten