Wonen en welzijn Hoppesteijn

Wonen

Op de grens tussen Kralingen en Crooswijk ligt het 13 etages tellende woon-zorgcomplex Hoppesteyn met een prachtig uitzicht over Rotterdam. Een gezellig huis waar senioren zelfstandig wonen, met de mogelijkheid om ouderenzorg af te nemen. Aafje Hoppesteyn biedt moderne, ruime tweekamerappartementen in een modern huis met zorg. 
 

Welzijn

Aafje biedt bewoners een zinvolle dag door verbinding te maken, écht te luisteren en in samenspraak met de bewoners en mantelzorgers de dagbestedingsactiviteiten te ontwikkelen. De inzet van diverse innovaties zoals de tovertafel, de belevingstafel, de Zora-robot maar ook de snoezelkatten draagt bij tot een zinvolle dag van bewoners.

De zorgrobot Zora wordt ingezet om ouderen te activeren. Zora stimuleert hen om te bewegen, liedjes te zingen en te luisteren naar verhalen. Zora is inmiddels een graag geziene gast op Aafje locaties. De Zora robots hebben in 2017 met hun vrijwilligers rond de 1000 bezoeken afgelegd vooral aan groepen PG klanten.

Daarnaast worden bewoners ook buiten de huiskamer aangemoedigd tot (beweeg)activiteiten. Zo hebben de Aafje locaties een beweegteam en zijn er op diverse locaties hometrainers beschikbaar waarbij de (virtuele) route (Silverfits) die wordt gefietst een bekende route uit de woonomgeving van de bewoner is.

 

Into D’mentia


Eind 2017 is de dementie simulator van Into D’mentia ingezet om mantelzorgers en medewerkers te laten ervaren hoe het voelt om met dementie te leven. In de hiervoor speciaal ontwikkelde simulator ervaren gezonde mensen verwarring, onzekerheid, desoriëntatie en andere gevoelens die mensen met dementie dagelijks hebben. Door op deze manier dementie te beleven, ontstaat meer begrip voor de ziekte, een betere relatie en minder zorglast. Het beter begrijpen van de ziekte helpt de relatie tussen de zorgprofessional en de klant te verbeteren en verdiepen.

 

Gezellig op stap

Vanuit de ‘Gouden dagen’ zijn meerdere wensen van klanten van thuiszorg Drechtsteden, De Vijf Havens en De Twee Bruggen gerealiseerd zoals bijvoorbeeld een klant die met een oude T-Ford werd opgehaald en nog een keer naar zijn oude stamkroeg ging, of een groep klanten die naar een museum zijn gegaan.
 

Uitjes vanuit (Allemaal) Aafje

Tijdens de vijf grootste uitjes vanuit (allemaal) Aafje mocht Aafje in 2017 een kleine 2000 senioren uit de gehele regio ontvangen en een plezierige middag.

Voorbeelden hiervan zijn het CHIO, Aafje faciliteert en sponsort het project CHIO Zonder Hindernissen. Hierdoor kunnen mensen die slecht ter been zijn, in een rolstoel zitten of dementie aandoeningen hebben onder begeleiding toch een bezoek brengen aan het grootste outdoor paardenevenement van Nederland; het CHIO Rotterdam. Vorig jaar bezochten 498 Aafje klanten op eigen gelegenheid het evenement. Kwamen 47  Aafje bewoners met 21 begeleiders naar het rolstoelterras om het programma van dichtbij te aanschouwen

De gezelligste Quiz  is al jaren een goed bezochte activiteit waar thuis wonende ouderen met elkaar een kennisquiz spelen, maar zeker ook elkaar ontmoeten en een ontspannen, gezellige middag hebben. In 2017 bezochten 850 senioren de tien voorrondes en de winnende team de grote finale, die altijd in januari van het volgende jaar gehouden wordt. Meer informatie op www.degezelligstequiz.nl

De andere drie uitjes waren een muziekmiddag in theater Zuidplein (350 bezoekers), een dansmiddag op de klanken van dansmuziek uit de jaren 30 (100 bezoekers) en een filmmiddag waarbij de bioscoopzaal exclusief voor Aafje was gereserveerd (102 bezoekers).

Met de grote ‘Vrienden van Aafje’ rolstoelbussen zijn uitjes georganiseerd naar de dierentuin, de Keukenhof en bijvoorbeeld de SPIDO. Zo zijn er zeer veel activiteiten die onmogelijk hier allemaal genoemd kunnen worden.

Met ‘Aafje gezellig op stap’ zijn activiteiten georganiseerd voor jong en oud, waaraan zowel klanten als geen klanten deelnemen. Tijdens deze uitstapjes worden deelnemers ondersteund waar dat nodig is, bijvoorbeeld bij het in- en uitstappen van de bus of het duwen van de rolstoel wanneer er wat langere afstanden gelopen worden. De activiteiten in 2017 waren een busreisjes naar Spakenburg, het strand, de bazar in Beverwijk en het Archeon.
 

Terug naar Aafje Hoppesteyn

Gerelateerde locaties

 • ouderenzorg in Rotterdam Kralingen-Crooswijk
  Hoppesteyn voor ouderen...

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Op de grens tussen Kralingen en Crooswijk ligt het 13 etages tellende woon-zorgcomplex Hoppesteyn met een prachtig uitzicht over Rotterdam.

  Kralingen Crooswijk, Rotterdam
  Boezemsingel 100, 3034 CA
  088 823 1015

Heeft u vragen of advies nodig?

Neem contact op met een van onze adviseurs

088 8 233 233 Bel mij terug Contact
Lisette big

Aafje.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies. Melding afsluiten